Hummus bil tahini

Postat de Brindusa in Aperitive / Garnituri
9 Apr 2010 | 7747 vizualizari
Hummus bil tahini

Adica naut cu pasta de susan.

Ingrediente

  • 200 g naut, pus la inmuiat peste noapte si apoi fiert
  • 8 linguri pasta de susan (tahini)
  • 6 catei de usturoi, dati prin razatoare
  • 1/2 cana din zeama in care a fiert nautul
  • 2 lamai, zeama (sau dupa gust)
  • sare dupa gust
  • optional: chimen, boia dulce, chilli
  • 1 mana de muguri de pin, prajiti uscat
  • putin ulei de masline
  • patrunjel, pentru ornat

 

Mod de preparare

Fierbe nautul pana se inmoaie. Mixeaza-l bine cu pasta de susan si usturoiul. Adauga sare si zeama de lamaie, in functie de cat de acra iti place. Adauga din zeama in care a fiert nautul, pana totul devine ca o pasta moale.

Verifica gustul si daca vrei mai aduga sare/lamaie/usturoi.

Pune pe o farfurie, stropeste cu ulei de masline, presara muguri de pin si patrunjel. Se mananca cu paine libaneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus bil tahini" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete

Postat de gusti

Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete

Ingredientele pentru aluat se mixeaza la robotul de bucatarie Assistent Electrolux :), apoi se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider cateva ore. Se taie doua hartii de copt de...

Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

Postat de oanapl

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

Cureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2010, 22:13
ador humusul cu muguri de pin
la 09.04.2010, 23:51
la 10.04.2010, 14:51
fac si eu astazi....dar trebuie sa imi prepar si pasta de susan....dar m+am pregatit.... cat despre mugurii de pin....am auzit des de ei dar nu i+am gustat...inca. pe unde se gasesc, oare?....
la 10.04.2010, 16:07
Eu stiu numai in Bucuresti de unde sa iau muguri de pin. La supermarketuri n-am vazut.
la 10.04.2010, 18:38
Super interesanta reteta

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking