Hummus cu lipii

Postat de cristina1985 in Mancaruri de post
29 Iul 2021 | 8767 vizualizari
Hummus cu lipii

Ingrediente

  • Pentru lipii:
  • 150 g faina integrala (sau secara sau ovaz )
  • 130 g faina 000
  • un praf sare
  • 1 lg ulei masline
  • 200 ml apa
  • 1 lg-ta bicarbonat
  • Pentru hummus:
  • 1 borcan naut 540 g ( scurs 400 g)
  • 1 lg ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • zeama lamaie
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 8 lg zeama de la naut

Mod de preparare

   Lipii: se amesteca cele doua tipuri de faina ,cu sarea si bicarbonatul (eu nu l-am stins).Se adauga apa si uleiul de masline.Se amesteca putin, doar cat sa se formeze coca.Daca este prea lipicios, mai adaugati putina faina.Sa nu-l framantati prea mult, pentru ca se va intari! Se lasa sa se odihneasca 20 minute,acoperit.

   Pentru hummus: se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, se mixeaza si gustati daca mai trebuie sare sau zeama lamaie.

    Aluatul pentru lipii, se intinde , se decupeaza forma dorita.Eu am decupat cu un vas de plastic,cu diametru de 15 cm .Au iesit 8 lipii. Am pregatit o tigaie de clatite, am uns-o cu ulei, am pus-o pe ochiul mare,pana s-a incins.Apoi am  pus cate 1 lipie si am micsorat flacara . Se intorc, cand sunt rumenite.Nu le lasati prea mult, in tigaie, pentru ca vor deveni uscate.Am procedat la fel si cu celelalte.

    Eu am servit hummusul cu lipii si salata de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus cu lipii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Hummus cu leurda

Postat de merisor67

Hummus cu leurda

Punem năutul la scurs în două site, pentru că vom face hummusul în două culori. Nu aruncăm lichidul, pentru că o parte din el îl vom folosi la final, pentru omogenizarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2021, 16:50
la 29.07.2021, 17:36
la 29.07.2021, 17:41
la 29.07.2021, 17:49
Mulțumesc!
la 29.07.2021, 18:51

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking