Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de gaby_d in Multicooking
9 Apr 2019 | 600 vizualizari
Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cautand si citind informatii pe internet despre humus, am aflat ca prepararea lui i-o adevarata poveste si-un sir de incercari si teste pana obtii acel humus perfect,echilibrat, dupa care tanjim oricare dintre noi. Multitudinea de combinatii posibile, alegerea calitatii lui si prepararea boabelor intr-un mod perfect, pot deveni adevarate provocari. Eu am cules din toate informatiile ce-am crezut ca mi s-ar potrivi mie si gusturilor mele si-am obtinut o pasta tartinabila delicioasa! Cu siguranta asta n-ar fi fost posibil fara  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune . Mi-a usurat extrem de mult treaba, reducand enorm si timpul. Am citit ba ca trebuie adaugat bicarbonat, ba ca la oala sub presiune e periculos daca se duce vreo cojita si obtureaza supapa, ba ca fierbe o ora jumate, ba trei ore, insa cu Multicookerul Crock-pot Express nu ai nicio problema. Sa va mai zic si numa’ cat a durat fiertul? EXACT 20 minute! Din cate-am inteles depinde mult si de calitatea nautului. Dar! Daca nu stiti din start cat este de bun, aveti posibilitatea fie sa respectati reteta mea intocmai, fie sa suplimentati cu 10 minute daca nu-i suficient de fiert. Ce-mi place extrem de mult la acest aparat? Faptul ca are incorporate atat programe rapide, de gatire sub presiune, adaptate in functie de ce vrei sa gatesti, cat si program cu gatire lenta, perfect pentru atunci cand nu esti acasa. Pregatesti, pui in vas, setezi, pleci la munca si la intoarcere ai mancare calda.

Ingrediente

  • 250 g naut uscat
  • jumatate de avocado bine copt (puteti pune si unul intreg)
  • sare
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline (plus pentru servit)
  • 3 linguri tahini (pasta de susan)
  • 3 cuburi de gheata
  • optional – 1-2 catei de usturoi

Mod de preparare

Am pus nautul in apa rece la inmuiat si l-am lasat peste noapte.
Dimineata am frecat usor in palme si am curatat pielitele care s-au luat de pe naut.
Am aruncat apa si am pus nautul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Am turnat apa in vas cat dublul volumului nautului, cam de 2 degete deasupra lui.
Am pus o lingurita de ulei care ajuta la „potolirea” spumei ce se formeaza la fierbere.

Am pus capacul vasului si l-am rotit in pozitia – blocat.
Am verificat ca si supapa pentru abur sa fie inchisa.
Am selectat din meniul aparatului functia Beans/Chilli.
Se afiseaza automat timpul de 20 minute, nu am modificat nimic altceva in setarile acestui program, doar am apasat START.

Am curatat o jumatate de avocado, am stors lamaie si am pregatit la indemana restul ingredientelor.
Cand aparatul a emis semnalul sonor de final, am asteptat 2-3 minute apoi cu o spatula lunga am eliberat supapa de abur.
Nu am deschis capacul pana cand aburul nu a fost complet eliberat.
Am rotit, am deschis capacul si am scurs nautul fiert.
Era fiert perfect! Nu am aruncat zeama. M-am gandit ca voi avea nevoie pentru a subtia crema dar n-a fost nevoie.
Intr-un blender puneti toate ingredientele cu exceptia pastei tahini pe care o adaugati spre final.
Porniti blenderul si pasati pana obtineti o crema omogena, fina.
Cuburile de gheata vor face humusul mai pufos si cremos.
Amestecati cu o lingura la jumatatea timpului de mixare, pentru omogenizare.
Spre final adaugati pasta tahini si, daca doriti, usturoi pisat.
Potriviti gustul de sare.
Serviti humusul pe felii de paine proaspata, stropit cu ulei de masline.
In loc de avocado puteti pune ardei copt, spanac, leurda, sfecla rosie, verdeturi, mazare etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Stufat de ied cu orez basmati si legume la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de simona72

Stufat de ied cu orez basmati si legume la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pentru stufat: pentru ca am folosit carne congelata, a fost necesar sa las carnea la dezghetat in frigider de seara pana dimineata. Se spala carnea, se curata de pielite, se taie in bucati mai...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de mitinita

Tort de ciocolata la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

  Faina, cacaua, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca intr-un bol. Otetul se adauga la lapte si se lasa deoparte pentru un minut. Se adauga zaharul si se amesteca pana cand...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 09.04.2019, 08:17
vai de mine, am scris o introducere cat un articol )))))))))))
la 09.04.2019, 08:17
la 09.04.2019, 08:20
Hmmm, super bun! Multi ăsta e bestial!
la 09.04.2019, 08:21
Cam da, Gaby, am cam avut ceva de citit, ? dar ai adus informații utile Mulțumim!
la 09.04.2019, 08:29
Nu am mancat niciodata hummus, clar trebuie sa fac! Cat despre aparat, numai de bine ca vad ca face treaba buna!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking