Humus cu faina de naut si avocado

Postat de ctlina in Mancaruri de post
8 Mar 2020 | 6037 vizualizari
Humus cu faina de naut si avocado

Făina de năut este una dintre alternativele cele mai sănătoase la făina de grâu. Nu are gluten şi este perfectă pentru orice fel de tratament termic. Este bogata in proteine, are efect diuretic, contine putine calorii si te ajuta sa iti mentii o greutate normala.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/humus-cu-faina-de-naut-si-avocado.html

Ingrediente

  • 1 pahar de faina de naut - 100 gr
  • 2 pahare de apa
  • 1 avocado mic
  • 1 catel de usturoi mare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura boabe de piper roz
  • sare, boia de ardei
  • masline, ulei de masline

Mod de preparare

Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare.

Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu timp de 3 minute.

Daca pasta este prea subtire, adaugati un pic de faina de naut (era perfecta pentru mine).

Presati un pic piperul roz , adaugati o parte in humus si amestecati inca 2 minute.

Luati de pe foc adaugati avocado-ul taiat bucati, sucul de lamaie si uleiul.

Amestecati energic pana cand obtineti o crema onctuoasa.

Verificati de sare, puneti boia de ardei si lasati sa se raceasca.

Decorati dupa gust ulei de masline , patrunjel etc

Puneti intr-o farfurie de prezentare, presarati piperul roz pastrat si decorati cu masline.

Serviti cu paine completa sau cu cruditati.

Puteti servi si cu oua fierte daca nu postiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu faina de naut si avocado" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Postat de Mihaela11_jo

Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Se curata   bobul verde si se taie in bucati de cca 2-3 cm. Se spala bine si se lasa la scurs . Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana devine aurie; se adauga...

Citeste continuarea

Hummus cu leurda

Postat de merisor67

Hummus cu leurda

Punem năutul la scurs în două site, pentru că vom face hummusul în două culori. Nu aruncăm lichidul, pentru că o parte din el îl vom folosi la final, pentru omogenizarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2020, 21:45
la 08.03.2020, 22:11
Interesanta reteta!
la 08.03.2020, 22:16
N-am gustat năut (nici humus) dar ce-ai făcut arată bine în fotografie...!
la 08.03.2020, 22:18
N-am vorbe nici cu humus si nici cu avocado...
la 09.03.2020, 11:44

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking