Ingrediente
Humus reteta
Humus
- 1 borcan de naut (gata fiert)
- 2 linguri pasta de susan (tahin)
- sare, piper alb macinat, putina boia, chimen
- 2-3 linguri ulei de malsine
- sucul de la o lamaie
- 2 catei de usturoi
Pentru lipii integrale:
- 250 gr faina integrala
- sare, 1/2 lta bicarbonat
- 1 lingura ulei de masline
- 160 ml apa calda
Mod de preparare
Humus reteta
Pregatim lipiile: amestecam faina cu sarea si bicarbonatul, adaugam uleiul de masline si turnam treptat apa calduta, framantand un aluat potrivit. Il lasam sa se odihneasca pt o ora .Apoi il impartim in 6-8 bile , pe care le intindem cu sucitorul in forma rotunda, le intepam cu furculita si le coacem in tigaie, fara ulei, pe ambele parti cca 2-3 min pe fiecare parte. Le acoperim cu un prosop de bucatarie pana se racesc si apoi le pastram intr-o punga la rece.
Pentru humus: Intr-un bol punem nautul cu usturoiul, putina zeama de la naut, suc de lamaie dupa gust, pasta de susan si punem sare,piper si ulei de masline. Pasam totul cu blenderul vertical pana devine o pasta omogena. Servim ornata cu ulei de masline deasupra si pudram cu putina boia si chimen. Se serveste cu bucati de lipie si langa o salata tabuleh.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta cu lipii integrale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|