Ingrediente
- 5 buc dovlecei,
- 3 buc ceapa,
- 100 ml ulei,
- 50 g bulion,
- 1 legatura de marar verde,
- 1 legatura de patrunjel verde,
- 1 foaie de dafin,
- 1 lingurita cimbru,
- 5 catei de usturoi,
- sare, piper.
Mod de preparare
Dovleceii rasi de coaja se taie in doua pe orizontala si apoi feliute subtiri.
Se vor cali pe rand in ulei bine incins, apoi se scot intr-un caston. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt.
Cand incepe sa se rumeneasca adaugam bulionul si stingem cu apa calda.
Adaugam dovleceii, foaia de dafin, cimbrul si lasam la foc mic 5 minute.
Adaugam usturoiul si verdeata tocate marunt. Condimentam cu sare si piper. O mancare delicioasa atat rece cat si calda.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|