Ingrediente
- 200 g afumătură de casă
- 2 cârnaţi cabanos
- 500 g fasole boabe
- Sare, după gust
- 1 morcov
- 1 ceapă albă
- 1 ardei gras
- 1 rădăcină de pătrunjel
- Câteva foi de dafin
- 2 roşii de grădină
- 2 linguri de bulion
- Câteva fire de mărar şi de pătrunjel
Mod de preparare
Se spală fasolea în mai multe ape, apoi se lasă la hidratat peste noapte.
A doua zi, se pune fasolea la fiert, iar când este aproape fiartă se adaugă morcovul şi rădăcina de pătrunjel date prin răzătoare, ceapa tăiată marunt, ardeiul gras tăiat cât mai mic, şi sare, după gust. Mai apoi se adaugă şi roşiile date pe răzătoare.
Separat, se rumenesc un pic, într-o tigaie cu puţin ulei încins, afumătura de casă tăiată bucăţele şi cabanoşii tăiaţi rondele, care se pun apoi cu tot cu grăsimea lăsată în mâncarea de fasole.
Se mai lasă să fiarbă un pic, se aromatizează cu foi de dafin, apoi se adăugă şi bulionul desfăcut în puţină apă. Se mai lasă 5 minute, apoi se ia de pe foc şi se decorează cu verdeţuri proaspete tocate mărunt.
Porţii: 8
Timp de pregătire: 30min
Timp de gătire: 1h 30min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/iahnie-de-fasole-cu-afumatura-si-carnati.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu afumatura si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|