Iahnie de fasole cu pipote de pui

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
5 Apr 2020 | 5010 vizualizari
Iahnie de fasole cu pipote de pui

Nu e prima data cand reinventam reteta de iahnie de fasole-de la ciolan de porc si alte afumaturi, la carne de pui. Sotul meu a vazut undeva o reteta cu pipote si am adaptat-o la propriul nostru stil si gust. Iahnia asta e cu legume multe si o servim alaturi de orez.

Ingrediente

  • 2 cutii fasole in conserva
  • 400 -500 gr pipote de pui
  • 1 bucata carnat afumat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2-3 rosii din conserva
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 1/2 varza (daca e mai mica -sau un sfert
  • ulei de masline, dafin, 2 cuisoare,putin praf de chimen
  • sare, piper, boia iute
  • usturoi
  • sos iute
  • 1/4 pahar vin alb
  • Orez pentru pilaf.

Mod de preparare

Spalam pipotele si le taiem daca sunt mai mari; 

Intr-o cratita cu capac punem la calit ceapa tocata marunt si aduaga usturoi, dafin, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt. Adugam boiaua si pasta de rosii, carnatul taiat rondele si pipotele. Le calim cateva minute si turnam putin vin alb. Lasam sa fiarba la foc mare pana scade vinul si apoi turnam inca putina apa. Condimentam cu sare, piper, punem 2 cuisoare, atentie ca da un gust puternic, nu abuzati si praf de chimen-tot putin. Daca va place iute, puneti un sos iute de chili; si lasati sa fiarba la foc mediu, adaugand apa din cand in cand. 

Cand pipotele sunt aproape fierte (dupa cca 40 minute), adaugam fasolea din conserva scursa si spalata. Eu am avut rosie, dar e buna oricare. SI apoi varza taiata mai gros. Lasam sa fiarba inca cca 20 minute pana varza si restul sunt moi. Daca serviti cu orez, e bine sa ramana mai mult sos.

E delicios alaturi de un orez simplu, alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu pipote de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rulada din fleica de porc

Postat de sufletista

Rulada din fleica de porc

Alegem o bucata de carne sa aiba straturi egale cu grasime si carnea,eu am ales si o bucata de carne cu sorici. Condimentam carnea cu sare cu piper si lasam 2 ore. Intr-un bol amestecam...

Citeste continuarea

Perisoare in sos de rosii si ardei copti

Postat de merisor67

Perisoare in sos de rosii si ardei copti

Mai intai pregatim carnea pe care o trecem prin masina de tocat(la mine a fost cazul doar la cea de pui, pe cealalta am achizitionat-o direct tocata), apoi trecem si ceapa si amestecam. Spalam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2020, 22:04
Cu pipote nu am mâncat,dar sigur este gustoasa
la 05.04.2020, 22:14
Bun, bun, buna mancarica!
la 05.04.2020, 22:48
Buna
la 06.04.2020, 01:09
N-am mancat combinatia asta, cu pipote de pui. Interesanta.
la 06.04.2020, 11:15

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking