Ingrediente
- 2 conserve fasole alba prefiarta
- 2 cepe tocate sau 5 linguri ceapa deshidratata (cum am folosit eu)
- 1 morcov mare
- 1 lingurita mix din boabe de piper
- 3 linguri ulei
- 1/2 cutie rosii pasate
- sare si piper dupa gust
- rozmarin uscat dupa gust (optional)
- 1 foaie de dafin
- frunze de telina
Mod de preparare
Morcovul se curata si se spala, apoi se taie rondele. Ceapa se curata, se spala si te toaca marunt. Intr-o cratita punem uleiul la incins, apoi adaugam morcovul, il sotam 2-3 minute la foc mic si adaugam apoi ceapa tocata. Eu am adaugat ceapa deshidratata si am completat cu 1/2 cana apa rece.
Am lasat la foc potrivit sa se umfle ceapa uscata si sa se lege sosul de ceapa. Am scurs fasolea din cele doua conserve, le-am adaugat in cratita impreuna cu mixul din boabe de piper, foaia de dafin, putin rozmarin uscat, sare si piper dupa gust. Am pus 1/2 cana apa, am lasat sa scada apa iar la final am adaugat rosiile pasate pe care de asemeneaa, le-am mai lasat la foc potrivit pana s-a legat sosul.
Am oprit focul, am presarat telina verde si am servit. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole prefiarta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|