Iahnie de linte verde

Postat de rivka in Aperitive / Garnituri
8 Dec 2009 | 25584 vizualizari
Iahnie de linte verde

o mancare care e bine sa ne obisnuim sa o mancam cat mai des daca vrem sa ne pastram slabi si sanatosi

Ingrediente

  • 1 cana de linte
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva mica pasta de tomate
  • 3 linguri ulei masline

Mod de preparare

Lintea se aseaza in vas cu apa calduta cca 1 ora se poate lasa si peste noapte(ca si fasolea).

Se aseaza in oala cu apa pe foc si se lasa sa fiarba pana devine moale, consistenta untoasa.Se opreste focul si se scurge de apa.

In alta cratita se caleste in putin ulei de masline ceapa tocata marunt, usturoiul, se adauga lintea scursa de apa, se adauga o cana cu apa, conserva de pasta de toamate, sare dupa gust si se lasa la foc mic sub capac sa fiarba pana scade apa si se face ceapa, cca 15 minute.

Am servit-o cu ficati crocanti la cuptor dar deseara fac langa si oua ochiuri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de linte verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iahnie de linte cu afumatura

Postat de novembber

Iahnie de linte cu afumatura

   Lintea se lasa la inmuiat in apa caldutza - eu am lasat-o 4 ore, se scurge si se pune la fiert in apa multa. Cand da in clocot se ia de pe foc, se scurge apa si se pune iar la fiert...

Citeste continuarea

Iahnie de linte

Postat de Sidy

Iahnie de linte

Lintea se pune la inmuiat in apa de cu seara. Apa se schimba de doua ori. Ceapa curatata se taie solzisori- se poate pune ceapa verde - si se caleste in putin ulei, se adauga apoi pasta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2009, 14:17
nu am mai mancat asa ceva sunt chiar curioasa ce gust o avea
la 08.12.2009, 14:18
ii buna ...si foarte hranitoare
la 08.12.2009, 15:02
M-ai facut curioasa. Chiar am o punguta, dar uitasem de ea.
la 08.12.2009, 16:29
acuma dany nah..daca n-ai ami mancat sa nu te astepti la nu stiu ce grozavie...ca nu e...e buna(e mai buna fasolea) nu cred ca exista cineva care sa o guste si sa zica ca e rea, dar nu e cine stie ce la gust, dar e bunuta si foarteeee sanatoasa! lintea e fff sanatoasa, plus ca dupa o portie iti piere pofta sa iti mai faci tura aia mare si ingrasatoare de cartofi prajiti si esti satul restul zilei!
eu zic ca e bine sa mancam asa ceva cat mai des...
la 08.12.2009, 22:37
mie imi place f mult lintea

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking