Iahnie de linte cu mamaliguta

Postat de nadina73 in Mancaruri de post
30 Noi 2010 | 11280 vizualizari
Iahnie de linte cu mamaliguta

Si pentru ca maine e miercuri si e si post ,va recomand o mancarica foarte buna ,sursa Rivka http://www.bucataras.ro/retete/2863/iahnie-de-linte-verde.html

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 borcan linte(conserva)
  • 200 pasta de tomate
  • 1 lingura amidon
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei masline

Mamaliguta:

  • faina de malai
  • apa
  • sare
  • 2-3 foi de dafin

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei 3 minute dupa care se pune lintea din borcan cu tot cu apa din borcan si se mai completeaza cu 1/2 canita de apa,se pun si foile de dafin,se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pune pasta de tomate amestecata cu 1 lingura de amidon(pt a se lega mai bine)se condimeneaza cu sare ,piper si totul e gata.

Se pregateste mamaliguta:

Se pune apa la fiert cu sare,cand clocoteste se pune faina ,se amesteca bine se lasa sa fiarba.

Se poate servi simpla sau cu orice ganitura doriti chiar si cu carne daca nu e de post.

Noi insa am servit cu mamaliguta si muratura

pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de linte cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

Postat de rocsi_1612

Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

Curatam ceapa, o tocam marunt. Nautul il scurgem de zeama, dar nu toata. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Intr-o tigaie incingem 3 linguri de ulei, punem jumatate din ceapa...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Postat de rocsi_1612

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2010, 23:39
cina e gatacu greu am postat retetamerge netu
la 01.12.2010, 09:20
la 01.12.2010, 09:40
bunaaaa
la 01.12.2010, 10:33
HI HI..CE FRUMOS AI FACUT BULGARII DE MAMALIGUTA
la 01.12.2010, 10:51
ce bine arata vin si eu la masa

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking