Idee pentru un pranz de post

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
24 Apr 2017 | 7651 vizualizari
Idee pentru un pranz de post

Mancare de post

Ingrediente

Sosul de rosii:

  • 1 praz mic
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 ardei kapia
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 cutie rosii pasate
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde

Piure de cartofi:

  • apa
  • cca. 1kg cartofi
  • sare
  • margarina

Soia prajita:

  • 150 gr bucati de soia deshidratata
  • 150 ml apa plata
  • cca 70 ml ulei de masline
  • 1 lingurita rasa vegeta de legume
  • piper dupa gust
  • usturoi granulat
  • boia dulce

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert, in apa cu sare.

Prazul si ardeii se spala, prazul se taie rondele, ardeii se taie bucatele si se soteaza in putin ulei de masline.

Adaugam sare, piper si boabe de mustar, apoi rosiile pasate. Lasam sa fiarba, pana obtinem consistenta sosului dorita.

Soia se pune la foc mic, intr-o tigaie, in 150 ml apa plata, impreuna cu vegeta. Lasam sa scada apa, adaugam ulei de masline si lasam soia la prajit, pana devine aurie.

La final, presaram boia dulce, piper macinat si usturoi granulat peste bucatile de soia.

Cartofii fierti se scurg, pastram 1 cana de apa in care am fiert cartofii (vom folosi apa fierbinte in loc de lapte, pentru ca ne dorim o mancare de post).

Mixam cartofii fierti cu margarina, adaugam apa fierbinte de pe cartofi, pana obtinem consistenta dorita pentru piure.

Servim acest piure cu soia prajita si sos de rosii cu praz. Este absolut delicioasa combinatia...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Idee pentru un pranz de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele cu mazare si orez

Postat de sufletista

Chiftele cu mazare si orez

Mazarea o fierbem instructiunilor de pe pachet, o scurgem bine si o pisam cu ajutorul blenderului sau paleta pentru piure. Orezul fiert cu sare, piper, ulei de masline si condimente pentru...

Citeste continuarea

Tocana de ciuperci

Postat de MotanLaOale

Tocana de ciuperci

Ciupercile se curata si se spala bine. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa la calit 1-2 minute. Se adauga si ardeii si se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2017, 07:34
Bune idei!
la 24.04.2017, 08:28
Un meniu perfect pentru o zi de post și nu numai!
la 24.04.2017, 10:05
Super!
la 24.04.2017, 10:31
Tare bun!
la 24.04.2017, 10:46

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking