Ingrediente
- Ingrediente:
- 3 kg ied
- 2 lgt menta uscata
- 1 lgt cimbru uscat
- 1/4 lgt piper cayenne
- 1/2 lgt boia de ardei dulce
- 1/2 lgt verdeturi de Provence
- 2 lg otet balsamic
- 2 lg zahar brun pudra
- 1 lgt cu varf sare
- 250 ml vin alb demisec
- 150 ml apa
Mod de preparare
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
2. Spalam carnea, o lasam sa se scurga apoi o curatam de grasimea nedorita.
3. Amestecam condimentele cu zaharul brun, le turnam peste carne si invartim pe toate partile.
4. Punem carnea in tava, turnam vinul si apa peste.
5. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si introducem in cuptor pentru 1-2 ore.
Nota!
Daca doriti puteti marina carnea cu condimentele si vinul cel putin 6 ore.
S-aveti pofta! Noi am avut. :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Ied cu ierburi aromate, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|