Ied cu legume- la tuci

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
16 Feb 2016 | 4973 vizualizari
Ied cu legume- la tuci

  La ceas de seara pentru cina am pregatit o pulpita de ied la  vasul de fonta . Iedul fiind tanar si carnea frageda intr-o ora si jumatate carnea se desprindea de pe os .

Ingrediente

  • 1 pulpa ied-2 kg
  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 1 morcov mare
  • 2 tije telina
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura amestec rozmarin , cimbru , chily uscate
  • 1 pahar pulpa rosii-Cirio
  • 1 bucatica -cat o cutiuta de chibrituri de slanina afumata - optional
  • 100 ml ulei masline
  • sare

Mod de preparare

  1. Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi .
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza .
  4. Morcovii se taie bucati mai mari . In general legumele se taie mai grosier , mai rustic , ele vor fierbe foarte bine in vasul de fonta .
  5. Se pune ulei in vasul de fonta si se prajeste iedul pe ambele parti pana face o usoara crusta .
  6. Se aduga ceapa, prazul si morcovul . Se lasa sa se caleasca usor .
  7. Deasupra pulpei se toarna pulpa de rosii si apa cat sa o acopere .
  8. Sararti si adugati telina , foile de dafin ,slaninuta  si condimentele .
  9. Acoperiti cu capac si fierbeti timp de o ora .
  10. Dupa o ora se indeparteaza capacul si se mai lasa  aproximativ  30 min . pana cand lichidul incepe sa scada .
  11. Din cand in cand intorceti pulpa de pe o parte pe alta .
  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  13. Serviti pulpa de ied insotita de garnitura si salata potrivita .
  14. Din motive bine intemeiate noi am servit fara garnitura dar cu salata de sfecla rosie  cu mult hrean .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ied cu legume- la tuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Perisoare in sos de rosii si ardei copti

Postat de merisor67

Perisoare in sos de rosii si ardei copti

Mai intai pregatim carnea pe care o trecem prin masina de tocat(la mine a fost cazul doar la cea de pui, pe cealalta am achizitionat-o direct tocata), apoi trecem si ceapa si amestecam. Spalam...

Citeste continuarea

Jambon la cuptor

Postat de Constelatialeu

Jambon la cuptor

Luam bucata de jambon o spalam si o stergem de apa ,o ungem pe ambele parti cu putin ulei de masline,condimentam cu sare,piper si cimbru.Apoi facem mici crestaturi pe suprafata jambonului si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2016, 22:34
Arata minunat!
la 16.02.2016, 22:48
Ce bine arata!
la 16.02.2016, 23:01
bun tare
la 16.02.2016, 23:02
Yummm! Bun!
la 16.02.2016, 23:04
Ce bine arata

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking