Iepure cu bacon si gutuie

Postat de elucubratiiculinare in Iepure
27 Apr 2018 | 3734 vizualizari
Iepure cu bacon si gutuie

Ingrediente

  • 4 copane iepure
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 g bacon cubulețe
  • 1 gutuie
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1-2 crenguțe cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apă
  • 200 ml smântână lichidă
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri frunze de pătrunjel
  • 1/4 linguriță fulgi chilli
  • zeama de la 1/2 lămâie

Mod de preparare

Condimentăm copanele de iepure cu sare și piper.
Preîncălzim cuptorul la 180 grade C.

Într-o oală antiaderentă ce se va putea da ulterior la cuptor, încingem uleiul de măsline.
Gătim iepurele câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Se scoate și se păstrează la cald.
În aceeași oală adăugăm baconul și gătim 5-7 minute.

Ceapa se toacă mărunt, la fel și usturoiul.

Gutuia, se curăță de coajă și cotor, apoi se taie cubulețe.
Adăugăm ceapa, usturoiul și gutuia.
Gătim 12-15 minute, amestecând ocazional.
Adăugăm cimbru, dafin, apa și vinul.
Adăugăm iepurele, acoperim cu capac și dăm la cuptor pentru 45-50 minute.

Se scoate oala, se adaugă smântâna lichidă și se dă din nou la cuptor pentru alte 15 minute.

Într-un castron amestecăm frunzele de pătrunjel tocate mărunt cu fulgii de chilli și zeama de lămâie.

Se adaugă acest amestec deasupra în momentul servirii.


Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu bacon si gutuie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friptura de iepure la cuptor

Postat de Ksenya

Friptura de iepure la cuptor

Spalam bine iepurele si-l portionam. Intr-o oala adaugam litrul de apa,otetul si lingurita de sare.Scufundam iepurele in solutie si-l lasam pana a 2 -a zi.Operatiunea respetiva este  pentru a...

Citeste continuarea

Ficat de iepure cu legume

Postat de gurita_ta2005

Ficat de iepure cu legume

Ficat de iepure se scoate din frigider si se lasa putin la temperatura camerei, se curata de pielite, se spala sub apa rece, se scurge si se lasa deoparte. Morcovii se curata si se taie mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2018, 08:48
O rețetă specială...!
la 27.04.2018, 09:38
la 27.04.2018, 10:18
Îmi place mult ce și cum ai combinat! Sigur a ieșit deosebit la gust!
la 27.04.2018, 11:41
Interesanta reteta
la 27.04.2018, 12:17
fiind carnea de iepure slaba ,combinata cu bacon si smantana ii da un plus de savoare

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking