Iepure cu bacon si gutuie

Postat de elucubratiiculinare in Iepure
27 Apr 2018 | 3749 vizualizari
Iepure cu bacon si gutuie

Ingrediente

  • 4 copane iepure
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 g bacon cubulețe
  • 1 gutuie
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1-2 crenguțe cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apă
  • 200 ml smântână lichidă
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri frunze de pătrunjel
  • 1/4 linguriță fulgi chilli
  • zeama de la 1/2 lămâie

Mod de preparare

Condimentăm copanele de iepure cu sare și piper.
Preîncălzim cuptorul la 180 grade C.

Într-o oală antiaderentă ce se va putea da ulterior la cuptor, încingem uleiul de măsline.
Gătim iepurele câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Se scoate și se păstrează la cald.
În aceeași oală adăugăm baconul și gătim 5-7 minute.

Ceapa se toacă mărunt, la fel și usturoiul.

Gutuia, se curăță de coajă și cotor, apoi se taie cubulețe.
Adăugăm ceapa, usturoiul și gutuia.
Gătim 12-15 minute, amestecând ocazional.
Adăugăm cimbru, dafin, apa și vinul.
Adăugăm iepurele, acoperim cu capac și dăm la cuptor pentru 45-50 minute.

Se scoate oala, se adaugă smântâna lichidă și se dă din nou la cuptor pentru alte 15 minute.

Într-un castron amestecăm frunzele de pătrunjel tocate mărunt cu fulgii de chilli și zeama de lămâie.

Se adaugă acest amestec deasupra în momentul servirii.


Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu bacon si gutuie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carne de iepure la cuptor cu sos rosu

Postat de GeorgianaGrigorescu

Carne de iepure la cuptor cu sos rosu

Spalam bine carnea, o asezam intr-un vas, adaugam condimentele, usturoiul verde tocat, vinul si introducem la cuptor. Lasam pana se rumeneste. Amestecam pasta de rosii cu apa si grauntii de...

Citeste continuarea

Paella cu fructe de mare si iepure

Postat de AlexTeacher

Paella cu fructe de mare si iepure

Incepe prin a curata crevetii: eu am ales creveti mari si e neaparata nevoie sa-i cureti – daca ai creveti mai mici, poti scapa sa zicem de la capitolul curatat. (Spaniolii nu prea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2018, 08:48
O rețetă specială...!
la 27.04.2018, 09:38
la 27.04.2018, 10:18
Îmi place mult ce și cum ai combinat! Sigur a ieșit deosebit la gust!
la 27.04.2018, 11:41
Interesanta reteta
la 27.04.2018, 12:17
fiind carnea de iepure slaba ,combinata cu bacon si smantana ii da un plus de savoare

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking