Iepure cu vegetale si smantana

Postat de panacris in Iepure
4 Apr 2016 | 4089 vizualizari
Iepure cu vegetale si smantana

No, inițial am vrut un gulyas sau paprika din carne de iepure, până la urmă am obținut un hybrid :D, tare și tare bun. Lecturați rețeta, luați-vă inima în dinți, strângeți tot din dinți și mai ales din ochi, preparați rețeta, gândindu-vă că e pui sau curcan, apoi savurați ;) Sigur vă veți reconsidera ideea asupra preparatele din carne de iepure ;) Spor și poftă bună!  

Ingrediente

  • Iepure 1 bucată întreagă (fără cap:D), cca. 1200 g,
  • Praz 1 tijă,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Morcovi baby cca. 200 g,
  • Leurdă 1 legătură,
  • Pătrunjel verde 1 legătură,
  • Sare de mare cu rozmarin,
  • busuioc și cimbru 1 lingură,
  • Piper roșu, alb și negru cca. ½ linguriță,
  • Boia de ardei dulce 2 linguri,
  • Foi de dafin 2 bucați,
  • Smântână de gătit cca. 200 ml,
  • Amidon din porumb 3 linguri,
  • Pastă de roșii 2-3 linguri.

Mod de preparare

Iepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), Dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de iepure, se adaugă prazul rondele, ardeiul kapia rondele, leurda și pătrunjelul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la foc mic în cuptor, la HIGH la Croc-kPot. Amidonul se dezleagă, adică se amestecă, cu pasta de roșii și smântâna lichidă, până ce se obține un lichid omogen, apoi se adaugă peste carnea de iepure, lăsându-se la gătit cca. 15 minute, în cuptor și 30 de minute la CrockPot ;) Acest fel de mâncare principal se servește ca atare sau ideal cu pasteeee ;) Așa l-am ”păpat” mereu acasă, în copilărie ;) Sățios, savuros și fără colesterol :D ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu vegetale si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Iepure la cuptor cu vin si legume

Postat de Sim0naWorld

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carnea de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano.  Intr-o tava unsa cu ulei am pus carnea, morcovul taiat rondele, cateii de usturoi, vinul si apa,...

Citeste continuarea

Stufat cu iepure

Postat de sufletista

Stufat cu iepure

Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare, rozmarin, boia de ardei, se spumeaza de cate ori este nevoie. Intr-o tigaie, adaugam uleiul, untura si cand s-a incalzit, adaugam carnea pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2016, 21:13
Cica hybrid )
Mie imi place cum arata si ce are4 in compozitie
la 04.04.2016, 21:20
Mihaellla
la 04.04.2016, 21:49
la 04.04.2016, 21:55
bun bun
la 04.04.2016, 22:41
Nu am mancat niciodata iepure si sunt reticienta! Dar asa bine arata unele preparate ca imi vine sa incerc si eu!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking