Ingrediente
- 1 iepure de casa [ 3 kg ]
- 100 ml otet
- 100 ml ulei masline
- 2 linguri ketchup
- 1 lingura mustar
- 1 lingura capere in otet
- 1 lingura piper boabe
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita boia afumata
- 2 crengute rozmarin
- 6 catei curatati usturoi
- busuioc verde
- rosii
- sare de Himalaya
- Salata :
- valeriana verde
- ridichi
- ulei masline
- zeama lamaie
Mod de preparare
Am spalat si curatat foarte bine iepurasul.
Am portionat iepurele si l-am pus in apa cu otet de seara pana dimineata.
Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea este nevoie de aceasta etapa.
A doua zi, am scurs carnea de apa si am pus in vasul de lut grecesc.
Se adauga restul ingredientelor peste carne si se amesteca bine.
Turnati deasupara un pahar cu apa.
Se pune capacul pe vas si se da la cuptor, timp de doua ore.
Dupa doua ore, se scoate capacul si se mai lasa inca 30 minute, pana carnea incepe sa se rumeneasca.
Eu, in aceasta etapa, am adaugat caperele si rosiile, dorind sa obtin un gust echilibrat [carnea parea prea dulce).
Serviti friptura de iepure decorata cu verdeata si alaturi de garnitura sau salata preferata.
Noi am servit langa iepuras, salata cu frunze de valeriana si ridichi rosii.
Pofta Buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu salata de valeriana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|