Iepure la cuptor cu salata de valeriana

Postat de mihaelar63 in Iepure
9 Ian 2017 | 3357 vizualizari
Iepure la cuptor cu salata de valeriana

 Recent, am vazut la Bucatras Ksenya, iepure la cuptor. Am salvat reteta, dar pana la urma reteta mea nu prea mai aduce cu originalul. Pe parcurs, am pus ingrediente dupa inspiratia si gustul propriu. Am preparat acest iepuras, la vasul de lut grecesc gastra.

Ingrediente

  • 1 iepure de casa [ 3 kg ]
  • 100 ml otet
  • 100 ml ulei masline
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura capere in otet
  • 1 lingura piper boabe
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia afumata
  • 2 crengute rozmarin
  • 6 catei curatati usturoi
  • busuioc verde
  • rosii
  • sare de Himalaya
  • Salata :
  • valeriana verde
  • ridichi
  • ulei masline
  • zeama lamaie

Mod de preparare

Am spalat si curatat foarte bine iepurasul.

Am portionat iepurele si l-am pus in apa cu otet de seara pana dimineata.

Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea este nevoie de aceasta etapa.

A doua zi, am scurs carnea de apa si am pus in vasul de lut grecesc.

Se adauga restul ingredientelor peste carne si se amesteca bine.

Turnati deasupara un pahar cu apa.

Se pune capacul pe vas si se da la cuptor, timp de doua ore.

Dupa doua ore, se scoate capacul si se mai lasa inca 30 minute, pana carnea incepe sa se rumeneasca.

Eu, in aceasta etapa, am adaugat caperele si rosiile, dorind sa obtin un gust echilibrat [carnea parea prea dulce).

Serviti friptura de iepure decorata cu verdeata si alaturi de garnitura sau salata preferata.

  Noi am servit langa iepuras, salata cu frunze de valeriana si ridichi rosii.

  Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu salata de valeriana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Kouneli psito- friptura greceasca de iepure

Postat de mihaelar63

Kouneli psito- friptura greceasca de iepure

Iepurele curatat bine si spalat l-am transat in patru bucati . Se lasa carnea sa se scurga si se maseaza bine cu sare si ouzio . Se curata legumele si se spala ....

Citeste continuarea

Tocana de legume cu iepure

Postat de sufletista

Tocana de legume cu iepure

Carnea de iepure o spalam si o prajim pe ambele parti in putin ulei de masline,adaugam vinul si lasam sa fiarba pana ce se evapora vinul,scoatem carnea intr-un vas si acoperim cu capac, In...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2017, 23:10
Yammy
la 09.01.2017, 23:12
bun bun
la 09.01.2017, 23:19
la 09.01.2017, 23:36
Iepurasul acesta l-am devorat in prima zi din an cand am avut in vizita viitori fini
la 09.01.2017, 23:45
Ce deliciu ai tu aici!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking