Iepure la cuptor cu sos de bere

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
28 Ian 2010 | 24648 vizualizari
Iepure la cuptor cu sos de bere

Este reteta mea preferata in ceea ce priveste friptura de iepure preparata la cuptor. Am tot adaptat diverse retete si sunt gata sa va impartasesc aceasta minunata reteta incercata si verificata .

Ingrediente

  • un kilogram pe carne de iepure  portionat in bucati potrivite ca marime,
  • un morcov,
  • o jumatate de praz,
  • cateva tomate cerise,
  • 2-3 bucati de ceapa mica,
  •  o jumatate de ardei, 2-3 catei de usturoi ( la capitolul legume puteti sa inlocuiti sau sa adaugati ce preferati )
  • sare,
  • piper,
  • un fir de rozmarin si unul de cimbru,
  • 300 ml bere blonda,
  • 2 linguri de faina,
  •  2 linguri ulei de masline.

Mod de preparare

  Preparare : pregatim bucatile de carne de  iepure le condimentam cu sare, piper, putina boia si ierburi aromate ( eu am folosit rozmarin si 2 frunze de salvie maruntite fin ) si le ungem cu ulei de masline si le lasam la frigider pentru o ora.

  Cat timp sta carnea de iepure la frigider pregatim legumele si taiem rondele prazul, morcovul , ceapa si rosiile si ardeiul cubulete mici .

  Intr-o tigaie adanca punem 2 linguri de ulei de masline la incins si cand este fierbinte adaugam bucatile de iepure, pudrate in prealabil cu faina pe toate partile . Lasam carnea la rumenit la foc mic cateva minute pana face o crusta aurie.

  Dupa ce se rumeneste carnea adaugam legumele si condimentam dupa gust si lasam totul la inabusit la foc mic pret de 2-3 minute.

  Dupa aceea adaugam berea si cand incepe sa clocoteasca mutam toata compozitia intr-un vas termorezistent, adaugam rozmarin si cimbru  si o punem  la cuporul incins in prealabil la 220 de grade.Eu am folosit vasul de lut roman acre exte excelent pentru fripturi pentru ca face carnea foarte frageda, daca nu aveti recomand un vas de yena cu capac pentru primele 30 de minute trebuie sa stea cu capac in cuptor.

 Lasam friptura timp e o ora, micsorand focul spre final, in ultimele 30 de minute adaugam intr-o tava separata cartofii.  Este gata atunci cand carnea e rumenita deasupra si sosul este consistent.

  Ca si garnitura la aceasta friptura eu am facut de aceasta data cartofi intregi fierti 10 minute si apoi pusi la cuptor cu condimente si stropiti cu ulei de masline pentru inca 30 de minute pana prind o crusta aurie.

  Are un gust deosebit si carnea de iepure preagatita asa e foarte frageda si aromata, va  ofer o portie pentru a va convinge !

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu sos de bere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iepure la cuptor impanat cu usturoi si slaninuta

Postat de Sylvia

Iepure la cuptor impanat cu usturoi si slaninuta

Lasam carnea de iepure la macerat condimentat bine si pus apoi la frigider intr-un vas in care turnam uleiul amestecat cu soya si verdeturile tocate marunt.  Este bine sa o lasati de seara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2010, 13:09
e foarte bun...as manca si eu o bucatica
la 28.01.2010, 22:23
Cu mare drag iti ofer o portie, asa macar virtuala
la 28.01.2010, 23:05
Silvia,ai timp sa prinzi si iepuri?cat priveste friptura imi lasa gura apa!
la 01.02.2010, 00:34
Hahaha in Franta se consuma destul de mult iepure, au zeci de retete , sa nu mai vb de specii de zburatoare caunele habar nu aveam ce sunt.... Este foarte buna carnea, este iepude de crescatorie si e fraged, cel salbatic e mai complicat de pregatit.
la 22.02.2010, 20:54
Minunat.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking