Iepure la cuptor impanat cu usturoi si slaninuta

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
18 Feb 2010 | 31480 vizualizari
Iepure la cuptor impanat cu usturoi si slaninuta

Am gatit aceasta friptura tinand cont de un sfat dat de Bunica si anume sa impanez carnea de iepure cu bucatele mici de slaninuta si de usturoi. Multumesc de sfat a iesit foarte bun .

Ingrediente

  • 2 pulpe de iepure, 
  • o lingura de sos de soia,
  • 50 ml ulei ,
  • cativa catei de usturoi,
  • cateva bucatele mici de slaninuta,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de amestec de legume facut de casa( vegeta mea naturala)  sau  de delikat de legume,
  • 2 crengute de cimbru uscat,
  • cateva foi  de dafin,
  • 200 ml de bere ,
  • 100 ml suc de rosii,   
  • o lingura de verdeturi tocate marunt.

Mod de preparare

Lasam carnea de iepure la macerat condimentat bine si pus apoi la frigider intr-un vas in care turnam uleiul amestecat cu soya si verdeturile tocate marunt.  Este bine sa o lasati de seara pana dimineata eu asa am facut de data asta, daca nu macar cateva ore sa stea cu condimete.

    Asezam apoi pulpele de iepure intr-un vas termorezistent, eu am folosit vasul roman si de data asta , il impanam din loc in loc cu bucatele mici de usturoi si de slaninuta. Turnam apoi peste el 200 ml de bere ( imi place f mult cum fragezeste berea carnea de iepure, alcoolul si gustul dispar la gatit ramane numai carnea frageda) , amestecul de ulei cu soya in care a stat iepurele,  punem 100 ml de sus de rosii si adaugam crengutele de cimbru si foile de dafin. Mai punem peste o lingura de verdeata tocata marunt( eu am pus un amestec de legume si verdeturi pentru salate)  si este gata pentru pus la cuptor.

    Il dam la cuptorul preinacalzit in prealabil la 230 de grade si il lasam cu capac pentru 30-40 de minute si apoi fara capac inca 15-20 minute. Este gata cand a scazut sosul si el ramane usor rumenit si frumos colorat de la sosul de rosii.

   A iesit excelent, aromat si foarte fraged, nu s-a uscat deloc  de acum de cate ori gatesc iepure o sa il impanez asa . L-am servit cu un gratin lejer de cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor impanat cu usturoi si slaninuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete albe umplute

Postat de panacris

Vinete albe umplute

Vinetele se spală, se taie în două apoi se scobesc cu o lingură, atât cât să rămână ca și o corăbioară, se vede în imagine. Se sărează, se stropesc cu...

Citeste continuarea

Varza noua calita cu carne afumata

Postat de Constelatialeu

Varza noua calita cu carne afumata

Mai intai tocam varza, apoi ceapa o maruntim, atat pe cea veche cat si pe cea noua. Carnea o taiem bucatele mai mici, sa nu ne chinuim cand mestecam. Intr-o tava punem uleiul, apoi carnea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2010, 19:59
la 18.02.2010, 21:50
minunat! asa il pregatesc si eu dar cu vin ; pt. mine noutatea e berea, nu stiam ca merge si alt alcool;bravo, pt. reusita! dar cu mine ce ma fac? m-am ingrasat in aceasta iarna;
la 18.02.2010, 23:13
Bucataras te servesc cu o portie este si mai gustos decat arata in poze .
la 18.02.2010, 23:15
Teo sincer vb numai la iepure folosesc si eu berea, am luat top-ul de pe un site frantuzesc ca aici se consuma destul de mut carnea de iepure. Cu kg nici nu vreau sa ma gandesc nici eu ....cica de luni incepsi eu dieta ...nu stiu de care luni inca
la 18.02.2010, 23:21
m-as aseza si eu la o dieta dar cine gateste trebuie sa guste mancarea ,nu?

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking