Impletita cu migdale

Postat de tarasmariana in Dulciuri
15 Mai 2014 | 2730 vizualizari
Impletita cu migdale

Ingrediente

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 20 gr drojdie
  • 1 ou
  • putina sare

Umplutura:

  • 150 gr migdale
  • 75 gr zahar
  • 1 lingura esenta de rom
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura gem de caise
  • putina scortisoara

Sirop:

  • apa
  • zahar
  • lamaie
  • putina esenta de rom

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele intr-un vas si drojdia dizolvata in lapte cald se framanta bine si se lasa la crescut.

Intre timp preparam umplutura:se macina migdalele,se pun intr-un vas,se adauga toate ingredientele ptr umplutura si se amesteca bine.

Cand aluatul a crescut se mai framanta putin si se intinde cu sucitorul,se adauga umplutura pe pe toata suprafata,se ruleaza si se taie dealungul pe mijloc si se impleteste.Se pune in tava si se mai lasa 10 min. la crescut,apoi se baga la cuptor ptr 50 minute.

Se scoate din cuptor dupa ce sa rumenit,se lasa sa se raceasca putin apoi se face un sirop din apa,zahar si lamaie si putina esenta de rom.

Acest sirop se toarna peste impletita.Se serveste cu lapte cald sau cu ce doriti.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletita cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

Postat de Valclaudia

Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

Lamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful...

Citeste continuarea

Placinta cu branza si iaurt

Postat de miha

Placinta cu branza si iaurt

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si esentele,apoi iaurtul si branza.Se obtine o compozitie lichida. Impartim foile de placinta in 3 si le ungem cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2014, 17:47
Dar ce reusita e impletita ta draga mea! Imi si imaginez gustul delicios!
la 15.05.2014, 17:55
Hmm, gem de caise, scorţişoară, migdale, rom,o combinaţie de gusturi ce cred că s-au împletit la fix în aluatul pregătit de tine.
la 15.05.2014, 18:02
ce bine arata Mariana si ce arome
la 15.05.2014, 18:06
la 15.05.2014, 18:09
Ce bunatate!! Imi place mult!! Bravoo!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking