Ingrediente
- foietaj cca. 600 g,
- spanac opărit cca. 400 g,
- brânză ricota cca. 125 g,
- brânzică Delaco ceva fin cu verdeață cca. 125 g,
- telemea de oi cca. 50 g,
- cașcaval Delaco cca. 50 g,
- oua 2 bucăți,
- sare iodată,
- ou pentru uns,
- semințe de in.
Mod de preparare
Spanacul opărit și răcit, se toacă mărunt, se stoarce bine de lichid, apoi se amestecă cu brânza rucola, branzica Ceva fin Delaco, telemeaua rasa, cașcavalul Delaco, de asemenea ras fin, ouăle și se presară puțină sare.
Pe masă înfăinată se pune aluatul și se netezește ușor cu sucitorul. Se împarte în trei părți egale, pe partea lungă și treimile din părți se tăie fâșii de 1,5-2 cm. Se pune amestecul de spanac pe fâșia din mijloc, netăiată și se acoperă alternativ cu fâșiile de pe margine. Rulada obținută se pune într-o tavă pe hârtie de copt. Se unge cu gălbenușul de ou bătut și se presară cașcaval ras și semințe de in.
Se coace rulada în cuptorul preâncălzit cca. 35-40 minute, la foc mediu.
Se taie rece și se servește. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Împletitură cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|