Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac

Postat de diaconta in Aperitive / Garnituri
25 Apr 2012 | 5284 vizualizari
Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac

Pentru că după multe peripeţii,Miezul de Lapte a ajuns şi la mine,la unul dintre colete ambalajul parcă fusese în război,am făcut un preparat simplu şi rapid,aşa că sper ca veţi fi indulgenţi în ceea ce priveşte aspectul şi fotografiile.Era seară şi eu eram foarte obosită după ultimele zile de muncă.Vă asigur însă că gustul este deosebit. Eu nu sunt foarte mare prietenă cu brânzeturile,însă Miezul de Lapte chiar îşi merită reclama,moale,fina,atât de cremoasă şi uşurică se poate consuma la orice oră.Dar cel mai mult îmi place ca se pretează la fel de bine pentru un desert,o salata sau chiar o mâncare. Moaaaaama cât am lăudat-o.Dar măcar aşa pot să mulţumesc celor de la Delaco pentru gestul frumos.Si Bucătăraşului bineînţeles.Să vină cineva cu covorul roşu.

Ingrediente

  • O foaie aluat foietaj
  • O cutie Miez de Lapte brânza calcica=225 gr
  • 100 gr spanac fiert si scurs(eu am avut congelat)
  • 2 catei de usturoi
  • O lingura smantana
  • Sare,piper
  • Ulei
  • Un ou

Mod de preparare

Pregatim mai intai spanacul.Usturoiul zdrobit si taiat marunt il calim putin in ulei.Doar cat sa dea gust.Punem apoi spanacul scurs si taiat marunt.Adaugam smantana,apoi condimentam.Mai lasam putin sa prinda gust spanacul.

Luam de pe fos si lasam sa se racoreasca.

Foaia de foietaj o mai intindem putin cu sucitoarea.O asezam in tava pe hartia de copt(eu am omis asta si mi-a fost foarte greu s-o „transfer” in tava).

Facem crestaturi in forma de spic pe cele doua laturi opuse,lasand partea din mijloc netaiata pentru a pune umplutura.

Pe mijloc asezam un strat de spanac iar deasupra branza taiata felii grosute.Facem o impletitura din fasiile de aluat taiate.

Apoi ungem deasupra cu oul batut.Punem tava in cuptorul preincalzit.La inceput lasam fosul mai iute pentru ca aluatul sa creasca putin,apoi reducem si lasam pana se rumeneste frumos.

Se poate servi calda sau rece.Eu am preferat-o rece.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (75)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi crocanti

Postat de Meea

Cartofi crocanti

Curatam si spalam cartofii. Taiem cartofii in feliute cat de subtiri posibile!Amestecam feliile de cartofi cu untul topit si condimentele.    Ungem tava pentru briose cu unt sau...

Citeste continuarea

Clatite cu ricotta si ton

Postat de rocsi_1612

Clatite cu ricotta si ton

Clatitele: Bateti ouale spuma cu ajutorul unui tel, cu putina sare si piper. Adaugati apa minerala si laptele. Praful de copt il stingeti cu putina zeama de lamaie, il adaugati peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2012, 20:22
mai ai si pentru mine o feliuta
la 25.04.2012, 20:24
arata foarte bine,Dia
la 25.04.2012, 20:24
super idee!
la 25.04.2012, 20:26
Lau,mai am ca in ultimele zile de-abia daca am mancat cate ceva
la 25.04.2012, 20:26
Crisulina

Vezi toate comentariile (75)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking