In cautarea amandinei perfecte - reteta cu numarul 500

Postat de gaby_d in Dulciuri
20 Noi 2014 | 29629 vizualizari

De cand ma stiu am iubit Amandina. De la prima prajitura mancata in cofetarie, copil fiind, la prima incercare de amandina de acasa pana la cea mai apropiata copie a amandinei originale, amandina cu fondant. Intr-o discutie purtata cu Lory, una dintre harnicutele de la Bucataresele Vesele, am aflat ca niciuna dintre retete de amandina de pe internet (inclusiv ale mele) nu este cea originala, cea de cofetarie. Mi-a starnit curiozitatea , am insistat si-a punctat: -nu se face cu blat de cacao ci cu blat cu zahar ars. -crema se face cu galbenusuri batute pe baie de apa impreuna cu zaharul si putin lapte, amestecate cu margarina, cacao si rom. -siropul amandinei nu se prepara cu capuccino ci e sirop de zahar ars. -nu e amandina cea care nu are fondant de cacao Luand in considerare toate acestea am purces la treaba si-am obtinut cea mai buna amandina! Acea amandina care musteste in sirop caramel, cu gust delicios de fondant si crema aromata cu rom. Reteta ar fi trebuit sa fie cu margarina, nu cred ca se foloseste unt in cofetarii, dar stiind ca mananca si copiii am folosit unt.

Inapoi la reteta

Comentarii (49)

la 20.11.2014, 10:58
Multumesc frumos, Rox
la 20.11.2014, 10:59
Inuc, da, 500 da' bune, nu la numar )))
multumesc
ps.modesta cum ma stii..)))))))))
la 20.11.2014, 11:00
Multumesc mult, Delia!
la 20.11.2014, 11:16
Bunaciunea cu nr 500 Felicitari! La cat mai multe!
la 20.11.2014, 11:37
Minunatie de prajitura! Felicitari si la mult mai multe retete!
la 20.11.2014, 11:39
O prajitura minunata !
la 20.11.2014, 11:41
Oooo,da! Asta imi place si mie! Chiar ma gandeam ca n-as pune margarina ci unt in crema...Tu, zici sa-mi fac si eu daca-mi place, nu? Bravo, bravo! Si felicitari si la cat mai multi ani si ...dai si tu o prajitura, pana la urma? Ca asa ar fi frumos!
la 20.11.2014, 11:54
Buna rau
La cat mai multe retete minunate
la 20.11.2014, 12:01
preferata surorii mele. ea era cu amandina, iar eu su savarina. mie glazura aia de zahar cu cacao nu imi placea si crema mi se parea gretoasa. de atunci nici ca am mai mancat, dar i-as face ei o mega-surpriza, le adora.

500 este impresionant. ...cata munca! ...si cata pasiune pe care o inteleg deplin.

super-retete ai tu Gabitzu! te admir si te felicit pentru asta
la 20.11.2014, 12:13
bune prajiturile si la cat mia multe retete !!!
la 20.11.2014, 12:33
Arats super! !!! ;-bd
Felicitari di cat mai multe rețete! !!!!:'*
la 20.11.2014, 15:19
Brabooo Gabitz la cat mai multe
la 20.11.2014, 15:27
Draga mea Gaby sti deja ca nu sunt fan prajituri cu ciocolata sau cacao. Dar dupa cum ne-ai descris reteta si arata pozele astea....crede-ma ca nu as rezista sa nu le gust.Sunt FENOMENALE amandinele tale !!! Felicitari pentru 500 si....la mai cat de muuuuulte !
la 20.11.2014, 17:48
BESTIALE!!!
la 20.11.2014, 18:51
Acum nu stiu ce sa zic...mie imi place tare mult Lory ca "bucatareasa", si nu vreau sa se supere pe mine insa eu stiam ca adevarata amandina se facea cu glazura de ciocolata (fondantul a aparut odata cu criza comunista). Oricum e interesanta si reteta ta si sper sa o probez in curand ca arata tare bine.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking