In cautarea amandinei perfecte - reteta cu numarul 500

Postat de gaby_d in Dulciuri
20 Noi 2014 | 29624 vizualizari

De cand ma stiu am iubit Amandina. De la prima prajitura mancata in cofetarie, copil fiind, la prima incercare de amandina de acasa pana la cea mai apropiata copie a amandinei originale, amandina cu fondant. Intr-o discutie purtata cu Lory, una dintre harnicutele de la Bucataresele Vesele, am aflat ca niciuna dintre retete de amandina de pe internet (inclusiv ale mele) nu este cea originala, cea de cofetarie. Mi-a starnit curiozitatea , am insistat si-a punctat: -nu se face cu blat de cacao ci cu blat cu zahar ars. -crema se face cu galbenusuri batute pe baie de apa impreuna cu zaharul si putin lapte, amestecate cu margarina, cacao si rom. -siropul amandinei nu se prepara cu capuccino ci e sirop de zahar ars. -nu e amandina cea care nu are fondant de cacao Luand in considerare toate acestea am purces la treaba si-am obtinut cea mai buna amandina! Acea amandina care musteste in sirop caramel, cu gust delicios de fondant si crema aromata cu rom. Reteta ar fi trebuit sa fie cu margarina, nu cred ca se foloseste unt in cofetarii, dar stiind ca mananca si copiii am folosit unt.

Inapoi la reteta

Comentarii (49)

la 20.11.2014, 18:55
Wooow!!! Felicitari Gabytule!!sper sa o probez si eu candva, nu de alta dar mai sunt multe prajituri de la tine care sunt pe lista de asteptare.
la 20.11.2014, 19:08
Woaw.... cum arata! Cred ca as manca si doua odata!
la 20.11.2014, 19:12
Felicitari pt cele 500 si la cat mai multe retete frumoase si delicioase!
la 20.11.2014, 20:02
Aiaiaiiiiiii,bine ca ai adus prajitura,ca ma gandeam ca vii c-un ceai,ceva )))))))
Faina prajitura
Felicitari si la cat mai multe retete delicioase
la 20.11.2014, 22:16
Felicitari
la 20.11.2014, 23:37
felicitari!perfecta
la 21.11.2014, 06:03
Felicitari!
la 21.11.2014, 06:55
Inca un mare like
la 21.11.2014, 15:59
Cand ajuns la cuvantul musteste a intervenit si calamitatea .Inundatie
la 21.11.2014, 19:33
Felicitari
la 22.11.2014, 09:38
multumesc frumos tuturor!
la 22.11.2014, 11:11
La cat mai muuuuuuulte retete delicioase! Foarte faine amandine, este prima reteta care ma tenteaza sa fac amandine de casa Te pup fata draga!
la 24.11.2014, 14:28
Multumesc frumos!
la 24.11.2014, 14:37
La cât mai multe rețete! Amandina e delicioasă, și tare caramelicioasă
la 28.11.2014, 08:57

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking