Inghetata asortata cu napolitane

Postat de merisor67 in Dulciuri
1 Aug 2012 | 3129 vizualizari
Inghetata asortata cu napolitane

Am folosit reteta unui coleg de serviciu si mi-a placut ce a iesit.

Ingrediente

  • 7 oua
  • 1/2 L frisca lichida
  • 2 napolitane cu cacao
  • 2 napolitane cu lamaie
  • 2 napolitane cu vanilie
  • 1 pachet praf de copt
  • esente:vanilie, cacao, lamaie
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri zahar
  • visine din dulceata

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile le-am batut impreuna cu zaharul si praful de copt, apoi am incorporat galbenusurile.

Frisca lichida am batut-o cu mixerul pana s-a intarit apoi am incorporat albusurile si galbenusurile.

Compozitia rezultata am impartit-o in 3. Intr-o parte am pus cacao si esenta de cacao impreuna cu visinele, intr-o parte esenta de lamaie si putina coaja, dar doar putina, mi-a fost teama sa nu ii stric gustul, iar in ultima parte esenta de vanilie.

La sfarsit am incorporat napolitanele taiate in bucati mici, bineinteles fiecare la aroma respectiva.

Am dat la congelator. Nu stiu sa va spun in cat timp se ingheaga, eu am facut-o aseara si am scos-o azi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata asortata cu napolitane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert briose cu cirese

Postat de CameliaComan

Desert briose cu cirese

Intr-un bol, punem ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaua). Le amestecam cu o lingura. Topim untul, apoi adaugam esenta de vanilie. Adaugam laptele si untul peste...

Citeste continuarea

Pariziene cu pere

Postat de Constelatialeu

Pariziene cu pere

Mai intai pregatim maiaua ,intr-un castronel punem drojdia faramitata,cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina,amestecam totul cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 10-15 min.Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2012, 16:59
interesanta reteta...
la 01.08.2012, 17:12
buna inghetata, delicioasa
la 01.08.2012, 17:25
Am mancat la colegul, mi-a placut si am facut
la 01.08.2012, 17:37
Bravo si felicitari!
la 01.08.2012, 18:02

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking