Ingrediente
- 3 banane
- 250 mascarpone
- 3 gălbenușuri
- 3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 300 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare
Pentru început, ia o cratiță cu fund dublu în care pui zahărul și gălbenușurile.
Pune cratița pe foc, având grijă să amesteci întruna pentru a nu se prinde.
Când zahărul s-a topit și compoziția a căpătat o consistență cremoasă, ia de pe foc .
Lasa compoziția la răcit.
Pasezi cu furculița bananele decojite.
Adaugi mascarpone peste banane și omogenizezi bine.
Mixezi smântâna, nu foarte tare.
Peste frișcă toarnă ușor crema de ou, mascarpone și banane.
Întreaga compoziție se toarnă în caserole și apoi la congelator cu ele.
Este bună de servit după 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu banane si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|