Inghetata cu banane si mascarpone

Postat de Bunica in Dulciuri
3 Iul 2017 | 5070 vizualizari
Inghetata cu banane si mascarpone

Înghețata cu banane este preferata nepoatei mele. Am hotărât să o pregătesc cu mascarpone, pentru că mi-a plăcut cremozitatea de la înghețata cu caise.

Ingrediente

  • 3 banane
  • 250 mascarpone
  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 300 ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Pentru început, ia o cratiță cu fund dublu în care pui zahărul și gălbenușurile.

Pune cratița pe foc, având grijă să amesteci întruna pentru a nu se prinde.

Când zahărul s-a topit și compoziția a căpătat o consistență cremoasă, ia de pe foc .

Lasa compoziția la răcit.

Pasezi cu furculița bananele decojite.

Adaugi mascarpone peste banane și omogenizezi bine.

Mixezi smântâna, nu foarte tare.

Peste frișcă toarnă ușor crema de ou, mascarpone  și banane.

Întreaga compoziție se toarnă în caserole și apoi la congelator cu ele.

Este bună de servit după 2-3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu banane si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura japoneza cu branza dulce

Postat de RuxyRux

Prajitura japoneza cu branza dulce

Eu am dublat din start reteta...si nu-mi pare rau! :))) Am separat albusurile de galbenusuri, am pus albusurile la rece. Am topit untul intr-un vas si l-am lasat deoparte. Albusurile se...

Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de Geanina87

Cozonac cu nuca si rahat

Cernem faina intr-un lighean mai mare de doua ori, pentru a iesi cozonacul mai pufos. Laptele cu zaharul si vanilia se pun pe foc pana se dizolva complet zaharul.     Pregatim maiaua:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2017, 13:00
buna, imi place cu banane
la 03.07.2017, 13:23
E pe placul meu!
la 03.07.2017, 13:34
buna buna
la 03.07.2017, 13:39
yamiii
la 03.07.2017, 13:58
Acum mananc ca s-o racit afara...

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking