Cum se prepara Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara
Mi-am pregatit ingredientele.
Mai intai am pregatit galbenusurile, intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si laptele, am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu cca 10 min, apoi am lasat sa se raceasca bine crema de galbenusuri.
Am curatat capsunile de codite, le-am spalat apoi le-am pus in blender si le-am blenduit bine.
Smantana pentru frisca, rece de la frigider, am pus-o intr-un bol mai inalt si am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma.
Intr-un castron incapator am pus iaurtul, am adaugat piureul de capsuni, am omogenizat, apoi am incorporat crema de galbenusuri racita bine, am amestecat bine, la final am incorporat frisca batuta.
Am transferat compozitia obtinuta in caserole cu capac, am presarat ''viermusi'' de ciocolata, am dat la congelator inghetata. A doua zi am scos de la congelator , am lasat cca 10 min si apoi am servit in cupe inghetata cu sirop de capsuni. Simplu, gustos si racoros pentru zile caniculare sau friguroase...:))))))))))))))))))
Incearca si reteta de Inghetata de ciocolata cu rom, delicioasa si aromata sau Inghetata de vanilie, fina si cremoasa.
Iti recomandam sa incerci si reteta de Inghetata de merisoare, cu un gust deosebit.