Ingrediente
- 2 galbenusuri
- 2 linguri zahar brun
- 250 ml frisca lichida
- 100 g cirese fara samburi + 2 linguri zahar brun
- esenta de vanilie
Mod de preparare
Galbenusurile se bat cu zaharul la bain-marie pana se umfla si se ingroasa putin, apoi se lasa la racit. Frisca lichida se bate bine si se amesteca apoi cu galbenusurile. Se imparte compozitia in doua. In jumatate se amesteca ciresele pasate cu blenderul cu 2 linguri de zahar, iar in cealalta jumatate se amesteca esenta de vanilie. Se pune inghetata in forme, eu am folosit paharele de plastic mici si se pune la congelator. Dupa jumatate de ora se infig in inghetata betisoarele (am folosit betisoare de plastic de amestecat cafeaua:)
Se lasa la congelator peste noapte. Se scot apoi paharele cu inghetata, se tin cateva secunde strans in mana si se scoate usor paharelul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cirese si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|