Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata

Postat de Brindusa in Dulciuri
9 Feb 2012 | 6283 vizualizari
Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata

Nimic mai bun in zilele caniculare , decat o inghetata de casa, cu iaurt, fructe si ciocolata.

Ingrediente

  • 800 g iaurt gras (Cedra daca se poate), scurs
  • 90 g ciocolata neagra
  • 300 ml suc de portocala, proaspat stors
  • 10 g gelatina + 4 linguri apa
  • 50 ml lapte
  • 250 g zahar pudra

Mod de preparare

Amesteca gelatina cu apa si las-o sa se hidrateze. Amesteca laptele cu zaharul si incalzeste-l pe foc pana ce zaharul s-a topit. Ia de pe foc si amesteca inauntru gelatina, pana ce se omogenizeaza bine. Adauga sucul de portocala si amesteca bine. Lasa la frigider sa se raceasca 20- 30 minute.

Pune 700 g de iaurt intr-un vas si mixeaza-l cu siropul de portocala adaugat in fir subtire. Pune inghetata de casa  intr-un vas de plastic 2 ore la congelator.

Cu putin timp inainte de terminarea celor 2 ore  incalzeste usor iaurtul si pune in el ciocolata taiata bucati mici. Lasa pana ce ciocolata s-a topit. Amesteca bine. Lasa la racit.

Dupa 2 ore in congelator, inghetata trebuie sa fie semi- inghetata. Mixeaz-o bine ca sa spargi toate cristalele de zahar si sa introduci aer. Toarn-o la loc in vasul de plastic.

Toarna desupra amestecul de ciocolata si, cu lingura, amesteca-l usor, din loc in loc, ca sa dea aspectul marmorat.

Pune vasul cu inghetata de casa acoperit in congelator si lasa-l peste noapte.

Scoate vasul din congelator cu 15 minute inainte de a manca inghetata de casa , ca sa se inmoaie putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert turnulete cu inghetata de iaurt si biscuiti cu jeleu de portocale

Postat de katty

Desert turnulete cu inghetata de iaurt si biscuiti cu jeleu de portocale

Amestecam iaurtul cu smantana si zaharul pudra. Pornim masina de inghetata si turnam amestecul.Peste 20 de minute va fi gata. Montam turnuletele direct pe farfurii cu ajutorul unor discuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2012, 22:37
la 09.02.2012, 22:41
la inghetata nu pot sa lipsesc
la 09.02.2012, 22:47
waw ce combinatie delicioasa
la 09.02.2012, 22:51
chiar ca delicioasa.
la 09.02.2012, 22:52
mmm...un deliciu

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking