Ingrediente
- 800 g iaurt gras (Cedra daca se poate), scurs
- 90 g ciocolata neagra
- 300 ml suc de portocala, proaspat stors
- 10 g gelatina + 4 linguri apa
- 50 ml lapte
- 250 g zahar pudra
Mod de preparare
Amesteca gelatina cu apa si las-o sa se hidrateze. Amesteca laptele cu zaharul si incalzeste-l pe foc pana ce zaharul s-a topit. Ia de pe foc si amesteca inauntru gelatina, pana ce se omogenizeaza bine. Adauga sucul de portocala si amesteca bine. Lasa la frigider sa se raceasca 20- 30 minute.
Pune 700 g de iaurt intr-un vas si mixeaza-l cu siropul de portocala adaugat in fir subtire. Pune inghetata de casa intr-un vas de plastic 2 ore la congelator.
Cu putin timp inainte de terminarea celor 2 ore incalzeste usor iaurtul si pune in el ciocolata taiata bucati mici. Lasa pana ce ciocolata s-a topit. Amesteca bine. Lasa la racit.
Dupa 2 ore in congelator, inghetata trebuie sa fie semi- inghetata. Mixeaz-o bine ca sa spargi toate cristalele de zahar si sa introduci aer. Toarn-o la loc in vasul de plastic.
Toarna desupra amestecul de ciocolata si, cu lingura, amesteca-l usor, din loc in loc, ca sa dea aspectul marmorat.
Pune vasul cu inghetata de casa acoperit in congelator si lasa-l peste noapte.
Scoate vasul din congelator cu 15 minute inainte de a manca inghetata de casa , ca sa se inmoaie putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|