Inghetata cu ciocolata si nuca

Postat de miha in Dulceata / Gem
10 Noi 2011 | 8915 vizualizari
Inghetata cu ciocolata si nuca

Ia sa vad eu...cine ma refuza cand ofer inghetata de casa :)))

Ingrediente

  • Pentru pasta de nuca:
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingura ulei
  • Pentru inghetata de casa :
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • In plus, vom avea nevoie de:
  • 1 foaie de napolitana
  • 3 linguri dulceata de capsuni

Mod de preparare

Pasta de nuca:

Nuca macinata o punem la robot si o mixam pana incepe sa se lege. Adaugam uleiul si mixam din nou pana devine ca o pasta fina.

Inghetata de casa :

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema, isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Mixand usor adaugam laptele fierbinte si omogenizam. Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase, compozitia devine ca o ciulama. Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam. Lasam sa se raceasca apoi incorporam pasta de nuca.

Smantana pentru frisca rece de la frigider o mixam usor. Nu trebuie neaparat sa se intareasca, doar sa devina usor pufoasa. O incorporam usor in crema de ciocolata.

Pentru urmatoarea etapa vom sacrifica 1 PET de 0.5 litri Taiem cu un foarfece partea de sus a sticlei, apoi o umplem cu inghetata de casa.

Compozitia este suficienta pentru 2 sticle, dar eu am lasat o parte pentru pitici, sa le-o dau in cornete. Asta e preferinta lor. :)

Dam la congelator pentru cateva ore, pana se congeleaza bine.

Dulceata o punem intr-o craticioara si o incalzim, atat cat sa devina lichida. Asa calda, o intindem peste foaia de napolitana. Lasam putin sa se racoreasca, timp in care vom taia PET-ul si vom scoate inghetata de casa . O punem pe foaia de napolitana si rulam.Dam din nou la congelator pana in momentul servirii. Se stropeste cu putina ciocolata topita si se portioneaza dupa dorinta.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Toni

Postat de Constelatialeu

Desert tort Toni

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....

Citeste continuarea

Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat

Postat de rocsi_1612

Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat

Capsunile le spalati bine, indepartati coditele si le lasati la scurs. Le puneti in blender si le faceti piure. Desfaceti crema din nuca de cocos, scurgeti apa si pastrati doar partea cremoasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2011, 06:51
ce forma ingenioasa !!! Chiar ma intrebam cum ai rulat foaia de napolitana, cind am citit pina la capat, m-am prins E foarte de efect, sa o servesti asa.Si cred ca le-a placut piticilor...
la 11.11.2011, 07:23
nici nu pot sa-ti spun ce rau ma doare in gat.dar tot as gusta o feliuta!
la 11.11.2011, 07:37
Cu siguranta eu nu refuz asa ceva...o nebunie
la 11.11.2011, 08:00
nu refuz
la 11.11.2011, 08:12
inghetataaaaa buna buna

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking