Inghetata cu unt de alune de casa

Postat de Adinuta in Dulciuri
16 Noi 2009 | 6763 vizualizari
Inghetata cu unt de alune de casa

Initial vroiam sa fac reteta de inghetata pe care o stiu de la bunica. Dar am inlocuit zaharul cu miere sa vad cum iese ... apoi m-am gandit sa ii mai adaug si niste alune de padure, ca tot aveam cateva prin dulap. Si pentru ca am vazut pe blogul Inei (floridecires7) cum se face unt de nuci sau alune, am vrut neaparat sa incerc. Intr-un final am mai adaugat si doi pumni de alune sarate, ca sa se poata marunti mai bine in robot si sa iasa crema. Rezultatul: o inghetata absolut delicioasa! Aroma de miere si gustul intens ca de esenta de alune, textura cremoasa... nu stiu cum s-o mai laud :) merita incercata!

Ingrediente

  • cam un pumn alune de padure
  • cam doi pumni alune sarate
  • 2 oua
  • cacao
  • esenta rom
  • esenta vanilie
  • cam 400 grame smantana grasa pentru desert sau frisca lichida
  • 200 grame miere

Mod de preparare

 Pasul 1: Am inceput cu alunele, pentru ca dureaza un pic realizarea untului. Se pun alunele in vasul robotului de bucatarie (iese mai usor daca vasul este mai mic) si se mixeaza bine. Alunele vor fi macinate, dar inca uscate. Asa ca le desprindem de pe marginile vasului, amestecam si mixam din nou. Si tot asa ... de vreo 10 ori (s-ar putea sa exagerez, dar am mixat de multe ori). La un moment dat vom observa ca mai ales alunele de la fund devin cremoase si lasa ca o pelicula de ulei. Asa ca amestecam bine si tot mixam pana toata compozitia va deveni o crema uleioasa si parfumata si tare buna la gust!

Pasul 2: Am separat ouale. Galbenusurile le-am frecat bine cu miere, albusurile le-am batut spuma. Am batut bine si smantana pana s-a intarit. Apoi am amestecat galbenusurile cu untul de alune. La final am incorporat si albusurile si smantana.

Pasul 3: Crema rezultata am impartit-o in 2. Jumatate am pus-o in vasul care urma sa fie dat la congelator. Am adaugat un strop esenta de vanilie si am amestecat bine. Jumatatea ramasa am amestecat-o cu un pic de esenta de rom si cu cacao. Si am turnat-o intr-un fel de zig-zag peste cea de vanilie. Am dat la congelator.

In cateva ore dadeam tarcoale nelinistita congelatorului. Nu mai aveam rabdare. A iesit foarte, foarte buna!! Sper sa va placa pentru ca eu sunt tare incantata de ea :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu unt de alune de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pancakes cu afine

Postat de timea

Pancakes cu afine

Amestecam intr-un vas toate ingredientele uscate. Adaugam apoi ouale batute si treptat laptele folosind un tel.  La final adaugam afinele si amestecam usor sa nu se zdrobeasca. ...

Citeste continuarea

Crumble cu fructe de padure

Postat de timea

Crumble cu fructe de padure

Inainte de toate scotem fructele din congelator si le lasam la dezghetat. Nu trebuie sa fie complet dezghetate. Pregatim aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2009, 20:33
Mmmm, cat de bine arataaaa! Cred ca e f.f. buna!
la 16.11.2009, 20:44
vai ce bine arata ....si sa stii ca imi place si numele tau adina, e numele meu preferat pt fete ....totdeauna mi-a placut numele asta .
la 16.11.2009, 20:57
mamaaaaaaaaaa ce bine arata...vreau si eu o portie
la 16.11.2009, 21:28
multumesc frumos, fetelor! rivka, sunt foarte flatata multumesc
la 16.11.2009, 21:34
esti mica la inaltime de te striga adinuta?
vad ca locuiesti si intr-un oras deosebit plin de istorie, poate ne pui intr-o zi intr-un articol si niste poze ??? mi-ar placea foarte mult sa stii ...

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking