Ingrediente
- cam un pumn alune de padure
- cam doi pumni alune sarate
- 2 oua
- cacao
- esenta rom
- esenta vanilie
- cam 400 grame smantana grasa pentru desert sau frisca lichida
- 200 grame miere
Mod de preparare
Pasul 1: Am inceput cu alunele, pentru ca dureaza un pic realizarea untului. Se pun alunele in vasul robotului de bucatarie (iese mai usor daca vasul este mai mic) si se mixeaza bine. Alunele vor fi macinate, dar inca uscate. Asa ca le desprindem de pe marginile vasului, amestecam si mixam din nou. Si tot asa ... de vreo 10 ori (s-ar putea sa exagerez, dar am mixat de multe ori). La un moment dat vom observa ca mai ales alunele de la fund devin cremoase si lasa ca o pelicula de ulei. Asa ca amestecam bine si tot mixam pana toata compozitia va deveni o crema uleioasa si parfumata si tare buna la gust!
Pasul 2: Am separat ouale. Galbenusurile le-am frecat bine cu miere, albusurile le-am batut spuma. Am batut bine si smantana pana s-a intarit. Apoi am amestecat galbenusurile cu untul de alune. La final am incorporat si albusurile si smantana.
Pasul 3: Crema rezultata am impartit-o in 2. Jumatate am pus-o in vasul care urma sa fie dat la congelator. Am adaugat un strop esenta de vanilie si am amestecat bine. Jumatatea ramasa am amestecat-o cu un pic de esenta de rom si cu cacao. Si am turnat-o intr-un fel de zig-zag peste cea de vanilie. Am dat la congelator.
In cateva ore dadeam tarcoale nelinistita congelatorului. Nu mai aveam rabdare. A iesit foarte, foarte buna!! Sper sa va placa pentru ca eu sunt tare incantata de ea :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu unt de alune de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|