Inghetata de caramel si capsune

Postat de Poliana in Dulciuri
10 Iun 2012 | 2953 vizualizari
Inghetata de caramel si capsune

Pentru ca si azi se anunta o zi torida, iar vin cu inghetata!!! Caramel si capsune :D De obicei cand fac inghetata aleg doua feluri, pentru ca ori mi-e greu sa ma hotarasc la unul singur, ori vreau sa satisfac mai multe cerinte :)) Deocamdata suntem doar doua persoane in casa care pot ridica pretentii, juniorul inca nu stie ce inseamna inghetata :D Motivul pentru care nu a avut onorea de a se delecta cu acest desert minunat, nu e cum ca as vrea sa mananc eu toata inghetata (desi as putea :P), dar il consider inca nepregatit pentru asemenea experienta. Toate la timpul lor, si acestea fiind spuse...e timpul pentru reteta!

Ingrediente

Inghetata de caramel

  • 3 galbenusuri
  • 160 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana de gatit
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita zahar vanilat

Inghetata de capsune

  • 500 gr capsune coapte
  • 400 gr lapte condesnat
  • 300 ml lapte de vaca mai gras
  • 300 ml smantana de gatit mai grasa (peste 20%)

Mod de preparare

Incepem cu caramelul, cremos, delicios....si dulceee de tot.

Se caramelizeaza 90gr zahar pe foc mic. Cand zaharul s-a topit complet, atentie nu ardeti zaharul pentru ca va avea un gust amarui, se adauga untul si 50 ml smantana si se amesteca cu rapiditate pentru a nu se intari caramelul. Daca totusi se intampla acest lucru, puneti compozotia din nou pe foc (mic) si amestecati usor pana se omogenizeaza. Lasati caramelul la racit, pana ajunge la temperatura camerei.

Gabenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana devin ca o crema, sau cat va tine rabdarea si puterile :)). Laptele il incalzim, iar cand ajunge la punctul de fierbere se toarna treptat peste crema de oua, amestecand continuu si se pune din nou pe foc pana se ingroasa compozitia. Nu va speriati daca nu se va ingrosa prea tare. Se lasa la racit si aceasta compozitie.

Incepem sa mixam frisca, dupa un minut adaugam si zaharul vanilat si mixam pana se intareste.

Se amesteca caramelul cu crema de oua, adaugam usor frisca amestcand cu o spatula, punem compozitia intr-un vas si dam la congelator. Dupa o ora se sparg acele de gheata cu mixerul sau furculita (cum am facut eu, ca imi era mai la indemana), se introduce din nou la congelator pana la racirea completa. Iar noi ne apucam de partea a doua...capsunele!

Inghetata de capsune se face mult mai usor, deci nu va speriati ca aveti prea mult de munca.

Capsunele se fac piure cu blenderul, se adauga laptele condensat si se amesteca cu telul. Pe urma adaugam laptele si smantana de gatit. Punem compozitia intr-un vas si dam la congelator pentru o ora, dupa care spargem acele de gheata. Mai lasam aproximativ 2 ore, si putem sa o servim simpla, sau in combinatie cu cea de caramel, cum am facut noi.

A fost foarte buna, o inghetata reusita! Pozele cam lasa de dorit :)), mai am putin de munca la acest capitol, dar promit sa remediez acest neajuns :D

Dar daca pozele nu sunt cum as fi vrut eu sa fie, inghetata cu siguranta e!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caramel si capsune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pancakes cu banane

Postat de rocsi_1612

Pancakes cu banane

Mixam ouale spuma cu praful de sare si indulcitorul. Bananele le pisam bine cu o furculita, le amestecam cu ouale, punem si iaurtul. Incorporam praful de copt, apoi faina. Ungem o tigaie cu...

Citeste continuarea

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Postat de simona72

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Pentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2012, 08:58
buna tareeeeeeeeeee!!!!
la 10.06.2012, 09:24
pe caldura asta e numai buna
la 10.06.2012, 09:29
Delicioasa!
la 10.06.2012, 09:31
ce bunatate de inghetata!!!
la 10.06.2012, 09:43
Cand vii la masa sa aduci si inghetata ca eu nu am
sa-ti traiasca puiutul

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking