Inghetata de pepene galben si nuci caramelizate

Postat de merisor67 in Dulciuri
6 Sep 2012 | 3813 vizualizari
Inghetata de pepene galben si nuci caramelizate

Pentru ca mai este cald afara m-am gandit sa mai incerc a face o inghetata cu ultimul pepene galben din gradina mamei mele.

Ingrediente

  • Pentru inghetata:
  • 1 pepene galben(potrivit de mare)
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 500 mL crema lichida pentru frisca
  • sare
  • coaja si zeama de lamaie
  • Pentru caramel:
  • 25 gr unt
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri nuci taiate

Mod de preparare

Am decojit si curatat pepenele de seminte si l-am taiat in cubulete pe care le-am stropit cu putina zeama de lamaie si le-am trecut prin blender.

Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat cam 200 mL din crema de frisca si am omogenizat bine. Am pus compozitia intr-n vas pe baie de aburi si am amestecat pana a devenit ca o smantana mai groasa, dupa care am lasat la racit.

Intre timp am batut restul de crema pentru fisca cu mixerul pana s-a intarit bine, apoi am batut albusurile spuma cu un varf de sare si am amestecat cu frisca. Peste acest amestec am pus pulpa de pepene si am omogenizat, apoi am pus si crema de galbenusuri putin cate putin amestecand bine cu mixerul. 

In final am adaugat coaja de lamaie si am pus in cutii de plastic cu capac pe care le-am dat la frigider cam o jumatate de ora, dupa care am scos din congelator si am mai amestecat cu mixerul pentru a nu face ace de gheata. Am repetat de doua ori procedeul dupa care am lasat la congelator cateva ore bune. Eu am scos cam dupa sase ore.

Caramelul l-am facut in felul urmator: intr-un vas pe foc am pus laptele si untul, iar in altul am pus zaharul la caramelizat. Cand s-a topit zaharul am pus peste el laptele si untul cald si am mai lasat pe foc pana la diluarea completa a compozitiei, apoi am ridicat de pe foc si am pus nuca taiata. Am ornat inghetata cu acest caramel racit si cu tigarete de napolitane cu capucino.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de pepene galben si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos

Postat de Pungasa_Rogue

Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos

Se pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru, pana cand se obtine un aluat nelipicios....

Citeste continuarea

Prajitura cu gem de piersici si nuca macinata

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu gem de piersici si nuca macinata

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem la topit margarina. Cat timp se topeste margarina, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2012, 10:14
ce bunatate de inghetata ai facut !
la 06.09.2012, 10:16
E din cea care se mânâncă cu polonicul, nu?
la 06.09.2012, 10:17
Padre, chiar asa
la 06.09.2012, 10:19
Timea, mercic, n-am mancatori de pepene galben simplu in casa, asa ca trebuie sa-l prepar altfel
la 06.09.2012, 10:20
eu mananc pepenele galben oricum

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking