Inghetata din kefir cu banane

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri
13 Aug 2013 | 4068 vizualizari
Inghetata din kefir cu banane

Kefirul este o bautura din lapte fermentat preparat din boabe de kefir. Traditia spune ca, kefirul era tinut in saci de piele care se atarnau langa o usa, si oricine se intampla sa treaca pe langa usa, lovea sacul ajutand astfel la amestecarea in permanenta a kefirului cu cerealele. Boabele de kefir sunt o combinatie de bacterii si drojdii intr-o matrice de proteine, lipide si zaharuri denumita “bob”, asemanatoare ca si forma cu conopida. Contin o polizaharida solubila in apa, cunoscuta sub numele de kefiran, care cresc pana la dimensiunea unei nuci. Este sursa unor vitamine si pro-vitamine precum vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina D, vitamina K2, acid folic si acid nicotinic. Este foarte potrivita pentru a putea fi consumata cu cereale.

Ingrediente

  •   1 banana coapta;
  • 250 ml kefir cu aroma de soc si lamaie;
  • zeama de la o jumatate de lamaie; 
  • un praf de sare;
  • 100 ml frisca lichida.

Mod de preparare

1. Am folosit forma de inimioare in care in mod uzual se coc in special briose sau orice alte mini-prajiturele. Si cum anul acesta nu am gasit sub nicio forma formele de inghetata pe care mi le-am dorit, am tot improvizat.

2. Bananele se zdrobesc in blender cu kefirul si zeama de lamaie. Am gasit intamplator (nu la noi evident), kefir cu aroma de soc si lamaie. Se poate folosi kefirul obisnuit, simplu.
3. Frisca se bate spuma cu praful de sare, apoi se amesteca cu bananele zdrobite si kefirul pana se incorporeaza perfect.
4. Se toarna in forme si se tine minim pentru 5-6 ore inainte de a fi consumata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata din kefir cu banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Basbousa (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Basbousa (reteta video)

Intr-un bol incapator punem grisul de grau dur, adaugam zaharul, praful de copt si omogenizam bine totul, adaugam apoi iaurtul, untul topit si coaja de lamaie si amestecam bine pana ce compozitia...

Citeste continuarea

Chec din albusuri, cu nuca si fructe deshidratate

Postat de Ina

Chec din albusuri, cu nuca si fructe deshidratate

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care am adaugat zaharul si-am continuat sa bat , pana ce am obtinut o compozitie ferma, care nu curge din vas.  Am continuat prin a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2013, 22:17
minunata inghetata, impecabil prezentata...
la 13.08.2013, 22:22
Delicioasa trebuie sa fie!
la 13.08.2013, 22:23
Ohooooo ce buna o fi
la 13.08.2013, 22:24
Multumesc Valclaudia
la 13.08.2013, 22:24

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking