Inghetata Lassi din mango dulce

Postat de RuxyRux in Prajituri
4 Mai 2012 | 3794 vizualizari
Inghetata Lassi din mango dulce

In medicina ayurvedica Lassi este o bautura care reduce excesul de Vatta in acelasi timp echilibrand-o, se prepara din cantitati egale de iaurt si mango adaugand apoi condimente indiene pentru un gust extrem de placut, chiar seducator as zice ...eu am transformat aceasta bautura delicioasa intr-o inghetata minunata!

Ingrediente

  • 1 mango mare si frumos copt
  • 1 iaurt( 400 gr) grecesc de preferat, este mult mai cremos
  • 1 lingura si jumatate de miere( de salcam)
  • un praf de ghimbir pisat
  • un praf de turmeric
  • 1/4 lingurita extract de flori de portocal
  • 1/4 lingurita extract de vanilie
  • un praf mic de cardamon
  • 1 mango bucati( felii)

Mod de preparare

Se curata mango si se da pe razatoare.

Iaurtul de pune intr-o sita si peste el se adauga mango dat pe razatoare. Se lasa zece minute sa se scurga zeama deasupra unui vas apoi se pune o lingura de miere si se amesteca usor.

Se  congeleaza rapid intr-un vas de congelator.

Dupa o ora se scoate de la congelator de amesteca si se sparg acele de gheata si se da din nou la congelator. Dupa o ora sau o ora si jumatate se scoate din nou se pune  lingura cu lingura intr-un blender se adauga toate condimentele, /12 lingura de miere si se mixeaza bine. Se pun bucatele de mango si se congeleaza rapid. Se scoate cu lingura de inghetata si se serveste pe felii de mango. Eu am ornat cu menta delicioasa....o recomand tuturor...e o inghetata... mmmmmmmmmm!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata Lassi din mango dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Inghetata tiramisu cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Inghetata tiramisu cu ciocolata

Pe foc mic intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul, vinul dulce si frisca lichida( cei 100 ml). Cand dau in clocot  amestecam bine si lasam doua trei minute pana incepe sa se ingroase....

Citeste continuarea

Mascarpone de casa

Postat de Lia1

Mascarpone de casa

1. Pune smantana intr-o oala cu fund dublu sau una foarte groasa si incalzeste-o la foc mediu-scăzut, amestecand constant, pana cand ajunge la 85/90 ° C. Va dura aproximativ 15 minute. Daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2012, 16:34
Ioooooooooi da' nu puteam sa plec eu acasa si sa nu poftesc la minunatia asta??? cred ca-i divina
la 04.05.2012, 16:39
cat de bine arata,si ce aroma divina are!
la 04.05.2012, 16:41
Diuta, e chiar divina...ai pus punctul pe zI...te imbratisez ...o dupa amiaza superba sa ai!
la 04.05.2012, 16:41
Multumesc Daria, e o inghetata superba
la 04.05.2012, 16:45
e perfectaaaa ce as manca si eu acum o portie

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking