Inghetata "Tutti Frutti"

Postat de ctlina in Dulciuri
16 Aug 2015 | 4054 vizualizari
Inghetata "Tutti Frutti"

O reteta improvizata in functie de fructele din frigider. Pentru inghetata cu cirese am folosit mascarpone, aici am pus lapte de cocos - este la fel de bun, chiar original.

Ingrediente

  • 350 g fructe - capsuni, caise, piersica
  • 33 cl de smantana pentru frisca
  • 20 cl lapte de cocos
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • fistic prajit pentru decor

Mod de preparare

Spalati fructele, scoateti simburii si le taiati bucatele. 

Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat.

Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit timp de 5 minute.


Lasati sa se raceasca. Cand sunt racite bine adaugati laptele de cocos si amestecati.

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam restul de zahar pudra, zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.
Amestecati incet de sus in jos frisca cu fructele si laptele de cocos.

Plasati compozitia in sorbetiera si lasati timp de 35-40 minute.

Puneti la congelator si asteptati 2 ore inainte de a servi.- 700 gr de inghetata...vezi poza- un pofticios a trecut pe aici hi hi.

Serviti cu placere....o idee de decor : presarati fistic prajit

Pofta Buna !!!!

 

alte retete de-nghetata- aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata "Tutti Frutti"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi pufoase cu branza

Postat de sufletista

Desert gogosi pufoase cu branza

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in 100 ml lapte caldut, apoi lasam la dospit 5 min, adaugam ouale batute cu zaharul, sarea, coaja de...

Citeste continuarea

Biscuiti Linzer

Postat de Constelatialeu

Biscuiti Linzer

Intr-un bol am cernut faina,am adaugat zaharul pudra si praful de copt.Apoi margarina taiata cubulete si galbenusul si am framantat pana am obtinut un aluat moale,dar care se poate intinde.Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2015, 09:59
la 16.08.2015, 10:10
Cu asa ingrediente nu are cum sa fie decat excelenta!!
la 16.08.2015, 10:11
4 portii vreau!
la 16.08.2015, 10:22
Aromata si racoritoare
la 16.08.2015, 10:41

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking