Inghetata "Tutti Frutti"

Postat de ctlina in Dulciuri
16 Aug 2015 | 4073 vizualizari
Inghetata "Tutti Frutti"

O reteta improvizata in functie de fructele din frigider. Pentru inghetata cu cirese am folosit mascarpone, aici am pus lapte de cocos - este la fel de bun, chiar original.

Ingrediente

  • 350 g fructe - capsuni, caise, piersica
  • 33 cl de smantana pentru frisca
  • 20 cl lapte de cocos
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • fistic prajit pentru decor

Mod de preparare

Spalati fructele, scoateti simburii si le taiati bucatele. 

Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat.

Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit timp de 5 minute.


Lasati sa se raceasca. Cand sunt racite bine adaugati laptele de cocos si amestecati.

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam restul de zahar pudra, zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.
Amestecati incet de sus in jos frisca cu fructele si laptele de cocos.

Plasati compozitia in sorbetiera si lasati timp de 35-40 minute.

Puneti la congelator si asteptati 2 ore inainte de a servi.- 700 gr de inghetata...vezi poza- un pofticios a trecut pe aici hi hi.

Serviti cu placere....o idee de decor : presarati fistic prajit

Pofta Buna !!!!

 

alte retete de-nghetata- aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata "Tutti Frutti"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu smochine si crema de ciocolata

Postat de diaconta

Prajitura cu smochine si crema de ciocolata

Pentru blat,am separat albusul de galbenusul oualor. Am mixat albusurile cu un praf de sare, iar când spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul si vanilia. Galbenusurile le-am...

Citeste continuarea

Desert rece cu ananas

Postat de rocsi_1612

Desert rece cu ananas

Intr-un bol punem ananasul scurs de zeama, coaja de lamaie si cu mixerul vertical pregatim un piure. Frisca lichida, rece, o mixam pana devine spuma, apoi adaugam zaharul pudra, extractul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2015, 09:59
la 16.08.2015, 10:10
Cu asa ingrediente nu are cum sa fie decat excelenta!!
la 16.08.2015, 10:11
4 portii vreau!
la 16.08.2015, 10:22
Aromata si racoritoare
la 16.08.2015, 10:41

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking