Inghetata visine - nuca de cocos

Postat de Ela68 in Dulciuri
20 Iun 2013 | 7498 vizualizari
Inghetata visine - nuca de cocos

Am incercat combinatia visine-nuca de cocos si a fost ok. Merge foarte bine.

Ingrediente

  • pentru inghetata de visine :
  • 250 gr visine
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80 gr lapte condensat
  • 70 gr zahar ( reduceti cantitatea daca folositi smantana indulcita )
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • pentru inghetata de nuca de cocos :
  • 250 gr lapte de cocos ( am gasit la Mega era de consistenta untului )
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80 gr lapte condensat
  • 70 gr zahar ( reduceti cantitatea daca folositi smantana indulcita )
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Visinele se spala si se curata de samburi Se pun in blender pana se obtine un piure fin. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire.

Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ).

Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si zaharul pana ce acesta se topeste. Toata operatiunea dureaza 6-7 minute.Observam ca incepe sa se ingroase. Adaugam si praful de sare. Cand zaharul este topit, incepem sa turnam siropul de visine, amestecand continuu.

Observam ca amestecul incepe sa se intareasca.Adaugam si zeama de lamaie.

La fel obtinem si inghetata de nuca de cocos.

Pentru asamblare procedam ca la checul zebra, punem in vas alternativ o lingura de inghetata de visine si una de nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata visine - nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Coliva de grau

Postat de RODIMUR

Coliva de grau

Cum, de obicei, coliva trebuie prezentată la biserică sâmbăta dimineață, prepararea ei începe joi seara, cînd se alege grâul decorticat (arpacașul) se spală în...

Citeste continuarea

Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Postat de gaby_d

Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Intr-un bol punem 200 g faina, drojdia, zaharul si amestecam usor. Adaugam, treptat, cele 500 ml lapte caldut. Cand amestecul este omogen, ne oprim si lasam la crescut timp de 10 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2013, 13:36
la 20.06.2013, 13:38
Vaaaaaaaai tu Ela ce-mi faci
la 20.06.2013, 13:41
Deci n-au avut discutii aprinse intre ele ,sau inteles perfect?
la 20.06.2013, 13:43
Cleme, esti simpatica !
la 20.06.2013, 13:45
delicioasa, vreau si eu

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking