Ingrediente
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana zahar
- 1 cana faina integrala de orez
- 2 cani faina de grau
- 5 g praf de copt
- 2 lg de smantana
- 60 g nuca de cocos
- 1 lgt esenta de vanilie
- coaja de la 1/2 lamaie
Mod de preparare
1. Laptele si zaharul le amestecam si le punem intr-o cratita pe foc mic (pana ce fierb).
2. Turnam laptele fierbinte peste faina de orez si amesetcam bine.
3. Adaugati si o cana de faina de grau.
4. Puneti smantana, nuca de cocos, coaja de lamaie in compozitie si amestecati bine.
5. Puneti si cealalta cana de faina amestecata cu praful de copt si framantati bine.
6. Infoliati aluatul si dati la frigider 60 min.
7. Scoateti aluatul si formati bile cu diam. de 5-7 cm.
8. Puneti bila de aluat intre 2 foi de pergament si aplatizati-o cu sucitorul
9. Foaia de aluat o puneti pe dosul unor forme de briose unse si tapetate cu faina (eu am forme de silicon :P)
10. Dati in cuptorul preincalzit la 200 °C 10-15 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe pentru inghetata / crema" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|