Profiterol

Postat de Constelatialeu in Prajituri
2 Ian 2014 | 9262 vizualizari
Profiterol

Trebuie sa precizez ca expert in pregatirea aluatului pentru eclere este sotul meu Vali,el presteaza partea cu pregatirea aluatului,eu doar le asez in tava,si le umplu.Un profiterol e bine venit oricand,se face repede daca ai totul pregatit si la indemana...

Ingrediente

  • Aluat pentru eclere-gogosele
  • 250 g margarina unirea
  • 1/2 l apa
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 6 oua
  • Crema
  • 1 plic de crema vanilie Dr.Oetker
  • 2-3 linguri zahar farin
  • 200 ml smantana frisca
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • Pt.asamblarea profiterolului
  • inghetata bourbon-vanilla
  • frisca
  • sos de ciocolata

Mod de preparare

Tinand cont si de prepararea eclerelor,durata este mai mare.Profiterolul ''asamblat'' dureaza doar 5 min....

Aluat ecler:

Se pune la fiert apa cu sare si margarina ,se amesteca pana se topeste margarina ,cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.Se lasa la racit,suficient de bine ,apoi se incorporeaza ouale,unul cate unul.Se pune aluatul intr-un posh si se formeaza mini eclere si gogosele,se da tava la cuptor si se coc la foc mediu ,sunt gata cand incep sa se rumeneasca.Se lasa putin la racit,se taie in doua si s eumplu cu crema.

Crema: Plicul de praf cu zaharul se amesteca cu smantana si laptele si se mixeaza la viteza mare.Separat untul la temperatura acmerei se amesteca bine,sa fie moale si apoi se ia cate putin din crema si se amesteca cu untul,pana devine o crema spumoasa si omogena.

Asamblare profiterol:

Intr-un pahar cu picior,gen cupa,se aseaza gogoselele de ecler,apoi inghetata,se orneaza cu frisca si sos de ciocolata..Cam asta-i tot...

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2014, 14:24
O minunatie, imi place!!!!
la 02.01.2014, 14:29
la 02.01.2014, 14:35
Ce pofta mi-ai facut!! Cred ca urmeaza sa prestez si eu ca tare dor imi este!!
la 02.01.2014, 14:40
mmmm..si eu vreau!!! tre sa fi fost tare bun, nu-i asa?
la 02.01.2014, 14:43
Dacă e să vin, găsesc un bol mai mare, nu?

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking