Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata

Postat de Alina26 in Prajituri
21 Mai 2013 | 32108 vizualizari
Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata

Profiterolul este una dintre cele mai cunoscute tipuri de prajituri. Originea sa exacta nu se cunoaste, dar se crede ca denumirea vine din limba japoneza, de unde a fost apoi preluat de francezi. Prajitura din aluat,poate fi facuta cu diverse ingrediente, de la frisca la sos de ciocolata sau inghetata.

Ingrediente

Blat:

  • 150ml apa
  • 75g margarina
  • 3 oua
  • 150g faina
  • putina sare

Crema de vanilie:

  • 1/2 l lapte
  • 75g zahar
  • 100g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1/2 pachet de unt sau margarina

Topping de ciocolata:

  • 75g ciocolata menaj
  • 2 lg cacao
  • 3 lg zahar pudra
  • 1 lg de ulei
  • 2 lg apa
  • 25g unt
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Blatul:

-se pune apa la fiert cu margarina si putina sare

-cand fierbe,se da focul mai mic si se adauga toata faina si lasam compozitia pe foc pana cand s-a omogenizat.

-nu uitati sa mestecati mereu,apoi se ia de pe foc si lasam sa se raceasca

-cand compozitia s-a racit adaugam rand pe rand cate un ou si se amesteca pana compozitia devine lipicioasa

Incalzim cuptorul la 195°.Intr-o tava punem hartie de copt si cu ajutorul unei lingurite sau cu ajutorul unui pos,punem bucatele mici de aluat.Dam la cuptor timp de 50 de minute.

Crema:

-se pune laptele la fiert,margarina si jumatate din cantitatea de zahar

-galbenusurile se mixeaza spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar,zaharul vanilat si se adauga o ceasca din cantitatea de faina si lapte

-se omogenizeaza si se adauga si laptele care fierbe,se lasa la fiert pana se ingroasa,apoi se lasa la racit putin si se amesteca cu albusurile batute spumatare cu 4 linguri de zahar pudra

Topping de ciocolata:

-se pun toate ingredientele la foc mic sau baie de aburi si se tin pana se omogenizeaza si se ingroasa putin.

Asamblare:

Taiem profiterolul in doua,umplem cu crema,pana le facem pe toate.Punem topping de ciocolata pe deasupra.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Duo profiterol

Postat de gospodariu

Duo profiterol

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea,iar cand da in clocot se adauga faina amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2013, 20:22
Ce bunatate!
la 21.05.2013, 20:22
Super bunnn
la 21.05.2013, 20:24
multumesc!!!!
la 21.05.2013, 20:33
Alinutzo
la 21.05.2013, 20:35

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking