Profiterol

Postat de Elena_Daria in Prajituri
16 Mai 2012 | 7394 vizualizari
Profiterol

Sursa mea de ispiratie pentru acest desert absolut delicios a fost site-ul :http://cevabun-cevadulce.blogspot.com/2012/03/profiterol.html

Ingrediente

  • Pentru gogosele:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 4 oua mici(sau 3 mari)
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri cu varf de faina
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 lingurite smantana dulce
  • 2 lingurite apa

Mod de preparare

Gogoselele:

Intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si cu un praf de sare, se pun la foc si se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte  bine. Se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit putin, adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare. Obtineti un aluat ca o pasta. Aluatul se pune intr-un posh  cu varf mare. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt formam gogoselele, si le coacem la foc potrivit 15-20 de minute, pana se rumenesc usor.  

Crema:

Intr-o oala mai mica punem 400 ml lapte la la fiert. Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele.  Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc, adaugam compozitia precedenta(din faina,zahar,zahar vanilat si 100 ml lapte)si amestecam continuu. Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand in continuu pentru a nu se forma cocolosi. Lasam apoi budinca la racit, acoperita cu o folie trasparenta. Umplem apoi gogoselele, fie cu un posh pe care il infigem in fiecare gogosica, fie taindule putin, dar fara a le rupe in doua.  

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu smantana pe baie de aburi, apoi adaugam cele 2 lingurite de apa si omogenizam. Turnam glazura calduta peste gogoselele, iar apoi servim!   Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2012, 22:36
la 16.05.2012, 22:37
mmmmm ce imi place profiterolul
la 16.05.2012, 22:37
hmmmmmmm,bune
la 16.05.2012, 22:45
ce prezentare frumoasa
la 16.05.2012, 22:51
Motan

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking