Inima salbatica

Postat de naomy in Torturi
22 Iun 2011 | 4005 vizualizari
Inima salbatica

este un tort foarte MARTINI BABY.....de fapt el a fost cauza si inspiratia:)

Ingrediente

  • BLAT
  • se face un blat obisnuit din 5 oua cu multa cacao
  • PT CREMA CARAMEL
  • eu am folosit un plic de crema caramel DR OETKER si 50 gr unt
  • PT CREMA CIOCOLATA
  • 250 gr fulgi de ciocolata
  • 200 frisca lichida
  • 50 gr unt
  • PT SIROP
  • 200 de apa
  • 5 ling de zahar brun
  • 1 ling cacao
  • 30  martini rosu
  • ALTE INGREDIENTE:
  • 30 cirese dintr-un compot( ciresele se pun in cele 70 de martini rosu de seara pana dimineata).
  • 70 martini rosu
  • o gelatina de cirese
  • florori de ciocolata pt decor.

     

Mod de preparare

CREMA DE CIOCOLATA

Se pune frisca la foc mic ( atentie sa nu fiarba ) si cand este calduta se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca pana se topesc fulgii si se formeaza o crema ,apoi se ia de pe foc si se adauga untul.

SIROPUL

Se pune la incalzit  apa impreuna cu zaharul si se da un clocot.  Se ia de pe foc si se adauga cacaoa si se lasa la racit. Cand e rece punem cele 30 de martini si siropam tortul.

Se taie blatul in doua si se siropeaza bine.

Separat se prepara crema dupa instructiunile de pe plic si nu uitam sa adaugam si untul. Dupa ce crema e gata umplem tortul si peste crema asezam uniform ciresele fara samburi. Acoperim tortul cu cealalta parte a blatului si deasupra punem gelatina. Cand gelatina s-a racit imbracam intregul tort in crema de ciocolata si il decoram cu florile de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima salbatica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Postat de katty

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5  minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam...

Citeste continuarea

Tort Frozen

Postat de CameliaComan

Tort Frozen

Blat cacao: Punem intr-un bol cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. Mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de ulei si esenta de vanilie si mixam. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2011, 09:45
30 martini rosu... ml? linguri? lingurite?
la 22.06.2011, 10:13
Arata foarte bine
la 22.06.2011, 10:29
ce frumos
la 22.06.2011, 10:54
bun bun
la 22.06.2011, 11:55
frumoasa

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking