Invartita cu cirese galbene

Postat de anisoara in Dulciuri
3 Iul 2010 | 5261 vizualizari
Invartita cu cirese galbene

Stiu , ca va aparut zambetul pe buze, si o dorinta foarte mare de a manca o bucata de invartita calduta si moale ,cu cirese albe, aromate de sucul de lamaie. O bunatate - nu am ce sa mai spun. Sper , ca din ceia ce am postat pana acum, veti prepara si voi cate ceva , si veti ramane incantati de gustul , care ma starui sa vi-l redau... gustul copilariei...

Ingrediente

  •  
  • aluat fraged dospit
  • 1kg de cirese albe
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 300 gr de zahar

Mod de preparare

 


Aluatul se prepara dupa reteta expusa

 Dupa ce a crescut , pe o masa pudrata cu faina ,se intinde o bucata de aluat de marime mai mare , cam cu 10 cm, decat lungimea tavii , si latimea aproximativ de 30 cm. Urmariti poza si veti vedea , ca intr-o parte este intinsa cu sucitorul mai subtire si in partea opusa , mai grosuta. Aceas truc se  face  in asa mod , pentru ca in acest aluat, unde este aranjata umplutura, el nu va creste suficient. De aceia se lasa o bucata de aluat mai gros, ca sa ii simtim gustul adevarat al copturii.

Se repartizeaza umplutura la distanta de 3-4 cm de la marginea aluatului.

Urmariti pozele.

Se acopera cu capatul gol al aluatului si se mai imprastie putina umputura. Dupa aceea se strange in rulada si se lipesc bine marginile aluatului intre ele. Rulada primita , se ingramadeste putin si se aranjeaza in tava, unsa cu putin ulei, si presarata cu putina faina, sau la fundul tavii aranjati o bucata de hartie de pergament, unsa cu ulei, pentru ca sa o puteti scoate mai usor dupa coacere.
Se lasa tava intr-un loc caldut, pentru ca sa creasca rulada. Dupa aceia , se unge cu galbenus de ou , amestecat cu o lingurita de apa. Si se coace la cuptorul incins pana la 170 C timp de 30 minute.

Urmariti dupa cuptorul  care il aveti.

Se lasa in tava sa se raceasca putin si apoi se scoate din tava cu mare atentie pentru ca este foarte frageda si umeda.

prepararea umpluturii

: Ciresele se spala si se scot samburii , se stropeste cu sucul de lamai si se amesteca.. Se clocoteste 200 ml de apa cu zaharul si se toarna peste cirese. Se inveleste bine cu un prosop cca 20 minute. Dupa ce ciresele s-au inmuiat, se scurge siropul din cirese se se lasa sa se raceasca , pentru ca mai departe sa o puteti folosi, ca umplutura la coptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu cirese galbene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placintele cu dovleac

Postat de BucatariaS

Placintele cu dovleac

Intr-un bol am mixat la viteza mica zaharul impreuna cu untul taiat bucati. Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet am adaugat ouale pe rand. Cand s-au incorporat foarte bine, am adaugat praful de...

Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe si frisca

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu fructe si frisca

Aluatul: Intr-un bol, punem untul rece taiat cubulete, oul batut spuma, indulcitorul si le amestecam. Adaugam praful de copt, sarea, vanilia si faina. Amestecam totul cu mana pana obtinem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2010, 08:45
Anisoara\.pune totusi ceva la ingrediente si linkul de la aluat
la 03.07.2010, 08:47
gaby , tu vii mereu dupa miros. receta este in prelucrare, pun pozele pas cu pas
la 03.07.2010, 08:49
am venit prea de dimineata )))
la 03.07.2010, 08:53
La bunica, cand te duci in ospetie, mirosurile te trezesc de dimineata, pentru ca ea se gandeste, ca au venit nepoteii si neaparat trebuie sa prepare ceva gustos. Nu-i asa
la 03.07.2010, 08:54
Gaby, daca mai invata ,cum sa pun lincurile pe bucatarash, am sa te servesc cu cea mai mare bucata de invartita.

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking