Savarine

Postat de simona72 in Dulciuri
8 Iun 2013 | 3967 vizualizari
Savarine

Unul din membrii familiei m-a intrebat cu ceva vreme in urma daca as putea sa-i fac savarine. Am zis nu, categoric. Nici in ruptul capului nu m-am gindit ca le voi face eu vreodata acasa. De cind sunt printre voi am invatat multe lucruri si m-am hotarit sa fac si mult poftitele savarine. Reteta este de la Ruxy, care a luat-o de la Miha. Cu siguranta le voi mai face si voi incerca si alta reteta de la alti bucatarasi. Multumesc!!!!

Ingrediente

pt aluat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina

pt sirop:

  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 plic esenta vanilie bourbon
  • 2 pastai cardamon
  • 1 betisor scortisoara
  • 1 anason stelat

pt umplut:

  • 400 ml smantina pt frisca
  • 50 gr brinza proaspata de la Delaco
  • 100 gr zahar

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie, se adauga treptat cite un galbenus, iar la urma pesmetul si faina. Compozitia am distribuit-o in forme de briose, mie mi-au incaput in 16 forme.(o tava de 12 buc+4 forme de silicon)Le-am dat la cuptorul incins la 180 grade si au fost gata in 20 minute.

Le-am lasat sa se raceasca si le-am taiat in doua pe orizontala.

Am mixat frisca cu zaharul, la urma am adaugat si brinza pt o consistenta mai cremoasa si pt ca frisca sa fie mai ferma.

Pt sirop: am pus apa cu zaharul la fiert, am adaugat mirodeniile si am lasat sa fiarba 5 minute. Am insiropat jumatatile de briose cu siropul racit, le-am umplut cu frisca batuta si am pus capacelele peste frisca.

Briosele sunt ca niste bureti, absorb f bine siropul,dar jeleul pe care l-am pus deasupra a jost si el absorbit si nu se vedea deloc. Am fiert citeva cirese cu 2 linguri sirop de visine si le-am pus deasupra pe savarine.

Sunt foarte dulci si siropoase.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2013, 11:30
la 08.06.2013, 11:31
bune bune
la 08.06.2013, 11:34
Vreau si eu !!!
la 08.06.2013, 11:41
bune, foarte bune!
la 08.06.2013, 11:45

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking