Ingrediente
pt aluat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri pesmet
- 1 lingura faina
pt sirop:
- 400 ml apa
- 200 gr zahar
- 1 plic esenta vanilie bourbon
- 2 pastai cardamon
- 1 betisor scortisoara
- 1 anason stelat
pt umplut:
- 400 ml smantina pt frisca
- 50 gr brinza proaspata de la Delaco
- 100 gr zahar
Mod de preparare
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie, se adauga treptat cite un galbenus, iar la urma pesmetul si faina. Compozitia am distribuit-o in forme de briose, mie mi-au incaput in 16 forme.(o tava de 12 buc+4 forme de silicon)Le-am dat la cuptorul incins la 180 grade si au fost gata in 20 minute.
Le-am lasat sa se raceasca si le-am taiat in doua pe orizontala.
Am mixat frisca cu zaharul, la urma am adaugat si brinza pt o consistenta mai cremoasa si pt ca frisca sa fie mai ferma.
Pt sirop: am pus apa cu zaharul la fiert, am adaugat mirodeniile si am lasat sa fiarba 5 minute. Am insiropat jumatatile de briose cu siropul racit, le-am umplut cu frisca batuta si am pus capacelele peste frisca.
Briosele sunt ca niste bureti, absorb f bine siropul,dar jeleul pe care l-am pus deasupra a jost si el absorbit si nu se vedea deloc. Am fiert citeva cirese cu 2 linguri sirop de visine si le-am pus deasupra pe savarine.
Sunt foarte dulci si siropoase.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|